Frissen Fejérből

2021.09.11. 13:00

Felkészítő gyakorlaton a Fejér Önkéntes Mentőszervezet

Viharkárok elhárítását gyakorolja a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaként nyolc járás önkéntes mentőcsoportja, egyszerre két helyszínen, Fehérvárcsurgón és Daruszentmiklóson.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A feltételezés szerint a két település fölött átvonuló, felhőszakadással és erős széllökésekkel kísért zivatarban fák dőltek ki, és a villámárvíz utakat öntött el, ingatlanokat veszélyeztet.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A székesfehérvári, móri, gárdonyi és bicskei járási mentőcsoportok Fehérvárcsurgón, míg a dunaújvárosi, sárbogárdi, enyingi és martonvásári járási mentőcsoportok Daruszentmiklóson hajtják végre a feladatokat.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A minősítő gyakorlatot öt évente végzik a mentőszervezet tagjai, köztük sok önkéntes tűzoltó egyesület, polgárőrök és más mentéssel fogalalkozó szervezetek.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A katasztrófavédelem szakemberei a természetvédelmi területen csak olyan fákat, ágakat vágnak ki, illetve le, amit a Vadex Zrt. szakszemélyzete előre kijelölt.

A feladatokban minden szervezet részt vesz, rotációban. Az eseményt egy rövid értékelés és ebéd zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában