Frissen Fejérből

2021.09.27. 07:30

Égbe emelt értékek – Szombaton volt a gyerekemelés napja

A Palotavárosi tavak mellett kialakított parkban a szokásosnál is nagyobb volt a nyüzsgés szombaton. A ragyogó, szinte nyári idő, a zene és a játék mellett egy világrekord felállítása és a Szamóca díjak kiosztása volt a program.

Palocsai Jenő

20210925 Székesfehérvár, Gyerekeket a magasba, világrekord kísérlet. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 26 éves Széna Egyesület két eseményt is egybefűzött. A civil szervezet vezetője, ­Bálesné Elekes Rita elmondta: – Egyesületünk a Három királyfi, Három királylány Alapítvány helyi szervezeteként negyedik alkalommal vesz részt az országos, illetve az egész Kárpát-medencét is felölelő programban. Ennek során szombaton 11 órakor 25 településen emelték egyszerre a magasba gyermekek ezreit.

Mint megtudtuk, a program elindítója és fővédnöke Böjte Csaba. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára, arra, hogy a családok számára a gyermek a valódi érték.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

De ez a nap nem csak erről szólt, mondta Bálesné, ugyanis minden évben elismerik ilyenkor önkénteseik munkáját. Ennek keretében zajlott a Szamóca-díjátadó, ahol önkénteseket és támogatókat díjaztak.

Utolsó felvonás gyanánt az Arconic Alapítvány 25 ezer dolláros támogatását kapta meg a Széna Egyesület, mely egy fiatalokat segítő program kivitelezésére ad lehetőséget. Ezzel kapcsolatban a Széna vezetője azt mondta: – A támogatással az Emberré válni programot visszük előre, melynek segítségével a gyerekek élethez való nélkülözhetetlen szociális kompetenciáit próbáljuk fejleszteni, megerősíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában