Frissen Fejérből

2021.08.02. 07:05

Vasdiplomáját vehette át Kovács Istvánné

Vasdiplomájának átvétele alkalmából köszöntöttek egy seregélyesi pedagógust a lovasberényi idősek otthonában.

Tihanyi Tamás

Erzsi néni férjével fogadta az őt köszöntőket a lovasberényi Édes Pihenő Idősek Otthonában

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kovács Istvánné, Kovács Erzsébet 1931-ben született, a székesfehérvári állami tanítóképzőben az 1951–52-es tanév végén tett képesítő vizsgát, és erről 1952. július 9-én vette át az oklevelet. A dokumentumot kiállító intézmény jogutódja, a Széchenyi István Egyetem vasdiplomát adományozott az idős pedagógusnak, aki a jogosító okirat 69 évvel ezelőtti átvétele után kezdte meg tanítói munkáját Seregélyesen, élete első és egyetlen általános iskolájában. Évtizedeken át tanította írni, olvasni, számolni a falu apraját.

Erzsi néni férjével fogadta az őt köszöntőket a lovasberényi Édes Pihenő Idősek Otthonában
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Minap a lovasberényi Édes Pihenő Idősek Otthonában köszöntötték őt férje, valamint Horváth Sándor seregélyesi polgármester és Maksai Attila református lelkipásztor társaságában Sajtos József igazgató vezetésével egykori iskolájának pedagógusai. „A fél falut tanítottam”, mondogatja sokszor, s ez valóban így van: ma is sokan őrzik szeretettel iskolás éveik emlékei között Erzsi néni szeretetét, mosolyát, kedvességét. Harminchét év áldozatos munka után 1989-ben vonult nyugdíjba és vett búcsút szeretett iskolájától, de azóta is rendszeresen érdeklődik az intézmény élete felől.

„Az országnak, a hazának egyik legfontosabb kérdése az, hogy ki neveli, és hogy neveli a jövendő generációt.” Ezzel a Füst Milán-idézettel kezdődik a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar dékánjának, Pongrácz Attilának az emlékdiplomával együtt küldött köszöntőlevele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában