Frissen Fejérből

2021.08.05. 11:30

Vargha Tamás a Pegasus-ügyről: A kérdezők nagyon sok kémfilmet néztek, és sok kémregényt olvastak

A közelmúltban lapunkban is többször olvashattak a Pegasus-üggyel kapcsolatos vagy azzal valamilyen formában összefüggő cikkeket. A témában most Vargha Tamás mondta el véleményét.

Baráth Eszter

Vargha Tamás kifejtette véleményét az Pegasus-üggyel kapcsolatban

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Az elmúlt hetekben gyűrűző Pegasus-üggyel kapcsolatban, valamint az ellenzéki politikusok részéről ezen a téren felmerülő kérdések, felvetések miatt felkerestük Vargha Tamást, Székesfehérvár or­szág­gyűlési képviselőjét. Kérdésünkre elmondta, hogy ezzel a témával összefüggésben jelenleg nem tud elmondani több információt, mint amit a Vörösmarty Rádióban is hallhattak tőle az érdeklődők. A rádióban így kezdte a Pegasus-üggyel kapcsolatos válaszát:

„A kérdezők egyrészt nagyon sok kémfilmet néztek, és nagyon sok kémregényt olvastak.” Hozzátette, hogy ezekben a regényekben is benne van, hogy ez a világ nem a széles nyilvánosság előtt végzi azt a munkát, amit végez. Vargha Tamás elmondta, arra biztatná a kérdezőket, hogy ha elkerülte volna a figyelmüket, keressék fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Pintér Sándor belügyminiszter a témában tett nyilatkozatát, hiszen esetükben két olyan miniszterről van szó, akik a szolgálatokat felügyelik.

Vargha Tamás kifejtette véleményét az Pegasus-üggyel kapcsolatban
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

– Pintér Sándor az alkotmányvédelmi hivatal, Szijjártó Péter pedig az információs hivatal munkáját – emelte ki Vargha Tamás a miniszterek nyilatkozataival kapcsolatban. Hozzátette, hogy az említett két közleményből mindenki megtudhatja, hogy ezek a szolgálatok az elmúlt tizenegy esztendőben a jogszabályok és a törvények betartásával végezték és végzik munkájukat. – Ez a munka nem a legszélesebb nyilvánosság előtt zajlik. Miniszter urak elmondták, amit erről tudni lehet – mondta el az országgyűlési képviselő. Az információs hivatal külföldön végzi a munkáját, míg az alkotmányvédelmi hivatal a magyar határokon belül tevékenykedik, melynek része, hogy védi Magyarország nemzetbiztonságát, amit közvetetten tesz az előbbi hivatal is. – Két teljesen más irányban dolgoznak, de a jogszabályok és a törvények betartásával végezték és végzik dolgukat – emelte ki Vargha Tamás. – Ez minden országban így van. Bármelyik országba megyünk és ezeket a kérdéseket bármelyik országban próbálják feltenni azok, akik felteszik a Facebookon, az interneten, az újságokban, ugyanezeket a válaszokat fogják kapni – zárta gondolatait a Vörösmarty Rádióban Vargha Tamás or­szág­gyűlési képviselő, a polgári hírszerzésért felelős államtitkár a Pegasus-üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában