Frissen Fejérből

2021.08.09. 07:10

Jókedv és szórakozás Baracs központjában

Kicsik és nagyok közösen kapcsolódhattak ki, élvezhették a szervezők által összeállított programsorozat elemeit a Baracsi falunapon és aratóünnepen. Gyermekműsorok, szórakoztató programok, illetve elismerések átadása kapott helyet az idei rendezvényen.

Baráth Eszter

A faluházban kézimunka-alkotások várták a betévedőket

Fotó: Horváth László

A programokban gazdag hétvége már pénteken a kora délutáni órákban megkezdődött Baracson. Az első esemény– ahogy arról már szombaton beszámoltunk – a faluház 30. évfordulójának jókedvű és már-már családiasnak mondható megünneplése volt. Az „előszületésnapra” érkező kívülálló valóban úgy érezhette, egy nagy családi ünnepbe csöppent, ahol a résztvevők a múlt emlékeit felidéző fényképeket nézegetve, különleges kézimunka-alkotásokat figyelmesen szemlélve falatozhattak a finomságokkal roskadásig megpakolt asztalok mellett.

A faluházban pénteken megnyitott kiállítást természetesen szombaton is megtekinthették az érdeklődők, de emellett számos más szórakoztató programon is részt vehettek. Miskolczi Ildikó, a település művelődésszervezője elmondta, bár tavaly sajnos elmaradt, de sokéves hagyomány már Baracson az aratóünnep, ahol minden korosztálynak igyekeznek kikapcsolódási lehetőséget biztosítani. Ennek fényében a délután gyermekműsorral kezdődött, majd Bangó Margit adott koncertet, de színpadra lépett az Inflagranti együttes és a Groovehouse is. Az esti utcabál hangulatfelelőse pedig a baracsi Nagy Fecó volt.

A faluházban kézimunka-alkotások várták a betévedőket
Fotó: Horváth László

Azért, hogy a gyerekek és a felnőttek se csak a színpadon találjanak olyan program­elemet, ahol jól érezhetik magukat, egész délután szemezgethettek a kirakodóvásár portékái között, ahol a világító játékoktól a kézműves alkotásokig széles választék várta őket.

A gyermek- és szórakoztató előadások mellett kora este ünnepi műsorra is sor került, ahol a településen élők vehettek át díjakat és kitüntetéseket. A Baracs Községért díjat ebben az évben is olyan személyeknek adták, akik kiemelkedő társadalmi munkájukért érdemelnek elismerést. Idén Szél László, Bálint Mihály és Berta Jenő kapta meg ezt a díjat, ők voltak azok, akik kiemelkedően sokat tettek a baracsi közösségért. Baracs díszpolgári címet pedig Mezei Zsolt vehetett át szombat délután.

Miskolczi Ildikó kiemelte, hogy az aratóünnep minden évben fontos a baracsiak számára. Ezt a napot leginkább valódi közösségi élményként lehet jellemezni, s a szórakoztató programok még inkább összehozzák az egyébként is összetartó társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában