Top cikkek

2021.08.09. 11:30

Életmentés Fehérváron, veszélyes bűnözők és EFOTT mizéria – A múlt hét legolvasottabb cikkei

Sok-sok minden történt augusztus első hetében, amelyről beszámolhattunk olvasóinknak oldalunkon. Most pedig egy csokorba szedtük, melyek azok a cikkek, amelyek a leginkább érdekelték a nagyérdeműt.

feol.hu

Velence, 2017. július 15. Fiatalok az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2017. július 14-én este. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

1. Életmentés egy fehérvári edzőteremben

Egy 50 év körüli nő esett össze egy fehérvári edzőteremben múlt hét hétfőn, miután elvégezte az edzését. A nő nem lélegzett, azonnali segítségre volt szüksége, és a legnagyobb szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy aneszteziológus orvos is ott edzett épp, aki azonnal a nő segítségére sietett, amíg a többiek a mentőket hívták. Az edzőteremben dolgozók folyamatosan segítették az orvos munkáját. A mentősök perceken belül megérkeztek a helyszínre és sokáig küzdöttek a nő életéért. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerült megmenteni a hölgy életét, akit stabil állapotban szállítottak kórházba. Egy újabb eset ami bizonyítja, hogy a hétköznapi hősök köztünk járnak!

https://www.feol.hu/?post_type=enews_article&p=5161910

2. A legveszélyesebb bűnözők

Díjkitűzéssel bővült a rendőrség adatbázisában lévő két Fejér megyei férfi profilja, így velük együtt már heten vannak, akik kifejezetten sokat érnek. Míg a legkisebb nyomravezetői díj összege százezer forint, addig a legmagasabb eléri az egymilliót is. A székesfehérvári Plank Zoltán rablás és testi sértés miatt került fel a körözött személyek toplistájára. Budapest rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat. A móri születésű Fodor Szilárd ellen 2018-ban adtak ki elfogatóparancsot szintén csalás bűntette miatt, ezt követően pedig 2019-ben sikkasztással bővült a rendőrségi profilja. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó háromszázezer forintot ajánlott fel annak a nyomravezetőnek, aki Fodor Szilárd felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval rendelkezik, amely aztán az elfogását eredményezi.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ime-a-legveszelyesebb-bunozok-frissult-a-korozott-szemelyek-toplistaja-5161397/

3. Tárgyalás és végül megegyezés az EFOTT és Velence között

Ahogy azt az önkormányzat előirányozta: fizikai akadályokat helyeztek az Evezős út Ország út felőli végére, megakadályozva ezzel az EFOTT rendezvényére igyekvő tehergépjármű forgalmat. Számos autós fordult vissza a nem várt akadály miatt, ám voltak, amelyek átmentek a betontömbök közötti részen. Gerhard Ákos, Velence polgármestere a helyszínen közölte: az engedéllyel rendelkező autók mehetnek át itt, mindenki másnak kerülőutat kell választania. Mint elmondta, ma 14 órakor kerül sor tárgyalásra az önkormányzat és az EFOTT szervezői között, ezért „gesztusértékkel” megnyitották az EFOTT teherautója előtt az Északi Strand nagykapuját, ahol át tudott haladni a kívánt területre.

Később beszámoltunk arról, hogy Velence feloldotta a tilalmat, újra járható az Evezős út. A megegyezés megszületett.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/velence-kontra-efott-hallgatott-a-varos-az-efott-ra-a-fesztivalszervezok-pedig-igeretet-tettek-5165033/

4. Hajléktalankrízis Fehérváron – Véletlenszerű rajtaütés

Múlt hét kedden délelőtt a kríziskezelő központ vezetőjével, Zsabka Attilával, az 1-es számú választókerület önkormányzati képviselőjével, Szabó Bakos Györgynével, a rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársaival körbejártuk a fent említett területeket, hogy felmérjük a hajléktalan-jelenlétet.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szekesfehervar-hajlektalan-zsabka-attila-5164172/

5. A legendás polgárdi Lada története

A legendássá vált Lada esete hepiend a javából. Aki kíváncsi rá, megcsodálhatja a város határában, a körfogalomnál lévő benzinkúton. Lelke van ennek az autónak!

https://www.feol.hu/loero/zsiguli-a-dunabol-a-polgardiban-piheno-rozsdamarta-legendas-lada-esete-5148656/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában