Frissen Fejérből

2021.08.22. 07:15

Csákváron is ünnepséget tartottak

A díszpolgári címet az idén nem adták ki, de a tavasszal Csákvárért kitüntető címmel jutalmazottak a péntek délutáni városi ünnepségen vehették át az elismerést.

Borsányi Bea

Az új kenyérrel mindenkit megkínáltak. Középen az egyik kitüntetett, Galló Vilmosné

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„Légy türelmes mindenekhez, nemcsak a hatalmasokhoz, hanem azokhoz, akik nem férnek a hatalomhoz. Azután légy erős, nehogy a szerencse túlságosan felvessen, vagy a balsors letaszítson. Légy alázatos is, hogy Isten felmagasztaljon most és a jövőben. Légy majd mértékletes, hogy mértéken túl senkit se büntess vagy kárhoztass. Légy szelíd, hogy sohase harcolj az igazság ellen. Légy becsületes, hogy szándékosan soha senkit gyalázattal ne illess” – idézett ünnepi beszéde elején Szent István fiához, Imréhez írt intelmeiből Illés Szabolcs polgármester. Később rámutatott: a Szent István-i esz­me, azaz a keresztény és önálló magyar haza eszméje éltette a magyar történelem szabadságért harcoló katonáit, gondolkodóit és a magyar embereket 1848–49-ben, a világháborúkban, sőt 1956-ban is.

Az új kenyérrel mindenkit megkínáltak. Középen az egyik kitüntetett, Galló Vilmosné
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Miután a március 15-i ünnepséget az idén sem lehetett megtartani, most adták át a Csákvárért díjakat. A díjazottak nevét tavasszal már közzétették: Galló Vilmosné, a Harangvirág Nyugdíjas Klub vezetője és a Csákvári Természetjáró Egyesület érdemelte ki a kitüntető címet. A Kulturált Környezetért díjat hárman vehették át, viszont a díszpolgári címet az idén nem adták ki. Az új kenyeret Gere Gábor református és Gerendai Sándor katolikus pap áldotta meg, majd Illés Szabolcs szegte meg ünnepélyesen. A kenyérből az ünnepséget követően mindenkit megkínáltak a kastélyparkban, ahová egyébként egész napos programokkal várták a csákváriakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában