Frissen Fejérből

2021.08.19. 15:05

30 éves a testvérvárosi kapcsolat Schwäbisch Gmünddel

Csütörtök reggel 9 órakor ünnepséget rendeztek a Városház dísztermében Székesfehérvár és Schwäbisch Gmünd 30 éves testvérvárosi kapcsolatának évfordulója okán.

Déri Brenda

2021.08.19. Schwabischgmund testvérvárosi együttműködés 30 évfordulója alkalmából újra aláítrák a partnerkapcsolatokról szóló szerződéseket. Stfvár. Nagy Norbert. Aláírók: Richard Arnold és Cser-Palkovics András.

Fotó: NAGY NORBERT

Jubileum alkalmából köszöntőt mondott a két város polgármestere, Cser-Palkovics András és Richard Arnold.

– Nagy öröm számomra, hogy itt, a városunkban tudunk találkozni és ünnepelhetjük ennek a három évtizedes kapcsolatnak a születésnapját. Ha feltesszük magunknak a kérdést, hogy mivel tudjuk erősebbé tenni Európát, az európai közösséget, akkor azt gondolom, hogy az ilyen kapcsolatokkal, barátságokkal. Amikor körbenézek a teremben akkor azt látom, hogy milyen területeken és hogyan alakultak ki ezek a barátságok. Köszönettel tartozok azoknak az embereknek, akik annak idején létrehozták ezt a kapcsolatot és azoknak, akik azóta is ápolják. Egy 30 éves együttműködést nem lehet véletlennek nevezni. Már nagyon sokat tudunk egymásról, mi több jól ismerjük egymást. Ez azt jelenti, hogy ennek a kapcsolatnak nem csak nagy múltja van, de bízunk benne, hogy nagyon szép jövője is – mondta el Cser-Palkovics András.

 

Ezt követően Schwäbisch Gmünd polgármestere mondott néhány szót arról, hogy mennyire büszke a két város kapcsolatára. Hozzátette, hogy remek látni, ahogyan együtt növekednek, egymást segítve, majd megjegyezte, amíg régen ők segítették Székesfehérvárt, addig ma már nekik kell tanulniuk tőlünk.

Az eseményen továbbá részt vettek a testvérvárosi kapcsolat építésében és a kapcsolattartásban résztvevő szervezetek és személyek is. A beszédek és a köszöntők után a Virágórához sétáltak el közösen a jelenlévők, ahol egy tablókiállítás látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában