elege lett a lakóközösségnek

2021.07.18. 11:30

Parkolási helyzet a lepsényi „vasúton”

Pár héttel ezelőtt már beszámoltunk a helyi vasútállomás környékén fennálló parkolási problémáról.

Szücs Zsuzska

Van hely, de nem elég, állítják a lakosok

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A lakók elégedetlenségüket fejezték ki a közelmúltban felújított lepsényi vasútállomás parkolási rendjével kapcsolatban. Elmondták, hogy az igényekhez képest túl kevés helyet alakítottak ki, ezért az autók és autóbuszok rendszeresen a környező utcák árkainak szélén parkolnak. Elmondásuk szerint olyan eset is előfordult, amikor az autóbusznak a kereszteződést elfoglalva kellett várakoznia, ezzel akadályozva a forgalom zavartalan haladását. Az így kialakult közlekedési helyzet kifejezetten balesetveszélyes.

Lepsény polgármesterétől, Salamon Bélától akkor megtudtuk, hogy az önkormányzat a felújítási munkálatok kezdetekor előre jelezte a kialakítás problematikáját a kivitelező felé, de érveiket nem vették figyelembe.

Van hely, de nem elég, állítják a lakosok
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az illetékesnek titulált MÁV Zrt. megkeresésünkre elmondta, hogy a felújítás beruházója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., azaz a NIF volt. Nyilatkozatukban megosztották velünk, hogy a 2014 nyarán indult 30-as számú vasútvonal Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti szakaszának felújítása során Lepsény vasútállomáson a műszaki tervek alapján 14 parkolóhelyet alakítottak ki, ezek közül kettő a mozgáskorlátozott személyek részére van fenntartva. Az állomás előterében létrehoztak egy buszfordulót, azonban buszok számára fenntartott parkoló megvalósítására nem fogalmazódott meg igény.

Felhívták a figyelmet, hogy a Balaton északi partján folyó vasút-villamosítási munkálatok miatt korábban a Lepsény–Balatonfüred vonalon a MÁV-Start autóbuszai szállították az utasokat. A vágányzárat azonban május 31-én feloldották, így a vonatpótló buszok miatti megnövekedett forgalommal a továbbiakban nem kell számolni.

A lakosság megnyugtatása érdekében a MÁV Zrt. egyeztetéseket indít a Volánbusszal egy esetlegesen kialakítan­dó buszparkoló szükségessé­géről.

Kérdéseinkkel megkerestük a beruházót, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, azonban lapzártánkig egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában