csala

2021.07.17. 11:00

Mindvégig körforgásban

Videóüzenetben számolt be a Csalán folyó munkálatokról Cser-Palkovics András polgármester.

Szanyi-Nagy Judit

– Ennek a beruházásnak környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási célja is van a Depónia Nonprofit Kft. és a Közép-Duna Társulás jóvoltából. Nagy fejlesztésről van szó: új csarnokok, új irodaépületek létesülnek, illetve modern, a világ legkorszerűbb technológiájához tartozó gépek érkeznek ide – mondta az elöljáró.

Nos, erre a helyszínre költözik teljes egészében a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég, a Depónia. A váltással, a jobb, modernebb felszereltséggel környezet- és klímavédelmi célokat is meg szeretnének valósítani, vagyis például a vegyes hulladék mennyiségének csökkentését. (Néhány éve Székesfehérvár esetében mintegy százezer tonnát jelentett éves szinten az így felhalmozott és lerakott hulladék. A beruházást követően ez a szám várhatóan 20 ezer tonna körül lesz.) Emellett a szelektív hulladékgyűjtést is egy korszerűbb, több szekciót magában foglaló válogatóban végezhetik el az illetékesek, a gépek – mondta a polgármester.

A szemléletformálás természetesen itt sem maradhat el – hangsúlyozta Cser-Palkovics András –, és bár az ideális az lenne, ha egyáltalán nem termelnénk hulladékot, jó látni, hogy a mégis létrejött szeméthalomból az újrahasznosítás révén új termék, új elem lesz, kapcsolódva a körforgásba. Ehhez is kiváló alapot teremt az új, jelenleg is zajló beru­házás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában