Frissen Fejérből

2021.07.14. 10:30

Emlékérem a rektornak – A székesfehérvári felsőoktatás érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként

A város önkormányzata polgármesteri Elismerő emlékérmet adományozott Lánczi Andrásnak, a Budapesti Corvinus Egyetem volt rektorának a székesfehérvári felsőoktatás érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. Az emlékérmet Cser-Palkovics András polgármester adta át kedden, a városházán.

V. Varga József

Mészáros Attila, Lánczi András és Cser-Palkovics András a közös fotón

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Lánczi András rektorként hat éven keresztül irányította a Budapesti Corvinus Egyetemet, gazdaságilag és szakmailag is stabilizálta hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményét. Olyan akadémiai fejlesztési ügyeket támogatott, amelyek szélesebbre tárták az ablakot a nagyvilágra – ilyen a doktori képzés szervezeti és tartalmi kereteinek megújítása. Felismerte a versenyképesség hiányát a hazai felsőoktatásban, és sikeresen előkészítette az intézményt az új működési formára történő átállásra.

A volt rektor megbízatása június 30-ával lejárt, ezért az egyetemet fenntartó alapítvány pályázatot írt ki a rektori feladatok ellátására. Áder János köztársasági elnök június 24-én adta át megbízatását Takáts Előd új rektornak, aki augusztus 1-jével kezdi meg a munkáját az egyetem élén.

Az egyetem és Székesfehérvár önkormányzata 2015. szeptember 29-én ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást a fehérvári képzés indításáról.

Mészáros Attila, Lánczi András és Cser-Palkovics András a közös fotón
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Egy erős gazdaságnak motorja az egyetemi képzés, arra törekszünk, hogy a gazdasági, műszaki és pénzügyi területek mellett a társadalomtudományok felé is nyissunk. Ezt a partnerséget köszöntük meg az emlékérem adományozásával a rektor úrnak – emelte ki Cser-Palkovics András.

– A szívemhez közel áll Székesfehérvár, nem búcsúzom, érzelmileg és szimbolikusan tiszteletbeli polgárnak érzem magamat – hangsúlyozta Lánczi András. – Köszönöm a városvezetés együttműködését, elképzeléseink, terveink mind rendre megvalósultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában