Frissen Fejérből

2021.07.12. 07:20

A második hétvégén is sokan látogattak ki a Művészkorzóra

Július elején indult és egészen augusztus 7-ig minden szombaton várja a belvárosban az érdeklődőket a Művészkorzó, amelynek kínálata szombaton is mintegy másfél száz nézőt vonzott.

Borsányi Bea

2Az érdeklődő gyerekek az íjászok harci szekerén utazhattak a Zichy-ligetig

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Meglepetéssel, úgynevezett flashmobbal indult a délutáni program az elmúlt hétvégén – a Vörösmarty Színház készülő produkciója, a Fame című musical egyik dala csendült fel az Országalmánál, amelyre mintegy harmincan táncoltak és énekeltek. Ezt követően folytatódott a színház, hiszen Sarádi Zsolt és Krisztik Csaba színészek előadásában vidám novellákat élvezhetett a közönség, s mivel nem volt extrém hőség szombaton, valóban élvezni is lehetett a felolvasást.

A gyerekek nagy örömére aztán megérkeztek az íjászok. A Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai rövid, de hatásos bemutatót tartottak. A keményen meglőtt nyilak az előadás egyetlen pontján válhattak volna veszélyessé, amikor egy fiatalember nemtörődömségből vagy figyelmetlenségből elsétált a céltáblákat tartó harci szekér mögött a járdán. Az egyesület vezetője szerencsére észrevette ezt, és hangos Állj! felkiáltással állította le az amúgy gyors egymásutánban vagy egyszerre lövő hét íjászt.

2Az érdeklődő gyerekek az íjászok harci szekerén utazhattak a Zichy-ligetig
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fiatalembernek még ekkor sem tűnt fel, hogy rossz helyen jár, s úgy haladt tovább, mintha mi sem történt volna. A bemutató végén a gyerekek felszállhattak a szekérre, s a nézők közösen vonultak át a Zichy-ligetbe, ahol már hangolt az Alba Regia Szimfonikus Zenekar néhány tagja. Az alkalmi négyes a nagy francia barokk zeneszerző, Francois Couperin két darabját adta elő a kis koncerten.

Szombaton a belvárosban korzózók már az augusztusi Királyi Napok jegyében találkozhattak négy óriásbábbal is: a Városház téren II. Béla és II. István, a Vörösmarty Színház előtt pedig Salamon király és I. Géza óriásbábjai nyúltak a járókelők fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában