Frissen Fejérből

2021.06.02. 14:00

Védelem a rosszban sántikálók ellen – Térfigyelő kamerákat telepítettek Kajászón

Önvédelemből is, de leginkább az illegális szemétlerakók elleni küzdelem eszközeként bővítette a község térfigyelő kamerarendszerét. Tizenkilenc „körbeforgó szem” vigyázza a települést és környékét.

Zsohár Melinda

Jó lehetőség a közbiztonság megerősítésére: teljesen körbeforognak, éjszaka is „jó képűek”

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi térfigyelő kamerákkal együtt összesen tizenkilenc optikai szem őrködik Kajászó különböző pontjain, pontosabban a külső részeken, a be- és kivezető utak torkolatánál. Nem titok, adott esetben szeretnék tudni és utólagosan megtekinteni, járt-e rossz szándékkal Kajászón valaki, mondta el Császár Roland polgármester. Szó sincs bizalmatlanságról, a közbiztonság érdekében azonban sokfelé élnek e lehetőséggel. Mindenütt probléma sajnos az illegális szemétlerakások megakadályozása, a kameráktól a határba kihordott szemét, sitt, hulladék megszűnését is remélik. A Tisztítsuk meg az országot! program keretében folyamodott ennek jegyében támogatásért az önkormányzat.

Jó lehetőség a közbiztonság megerősítésére: teljesen körbeforognak, éjszaka is „jó képűek”
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A május 1-jén megnyert pénzt gyors megvalósítás követte, immár helyükön a figyelő szerkezetek, május 31-én mindenféle ceremónia nélkül átadták a köz használatára azokat. Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával 10 millió 310 ezer forintért vásároltak nyolc kamerát, valamint egy sorompót – ez utóbbit a Búcsú térnél helyezték el, tájékoztatott a konkrét megvalósításról Kocsis Zoltán kajászói alpolgármester. A meglévő kamerák maradtak, eddig is jó szolgálatot tettek, ám az új, korszerű szerkezetek többre képesek. Teljesen körbeforognak, éjszaka is jó minőségű felvételeket készítenek, persze fekete-fehérben, s a nagyításkor élesen leolvasható az autók rendszáma már 200 méteres távolságból is.

Terveznek vadkamerákat is kihelyezni, fűzte hozzá a polgármester, s a mezőőri szolgálatnak is részét képezi a szemétlerakások elleni küzdelem. A személyiségi jogok messzemenő figyelembe vételéről biztosítja a lakosságot a testület, a kamerák közvetítette felvételek zárt rendszerben láthatók. Törvény szabályozza, kik, mikor és hogyan tekinthetik meg az adott esetben bizonyítékként felhasználható képeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában