Frissen Fejérből

2021.06.22. 07:00

Új helyet kapott a családsegítő Gárdonyban

Hétfőn átadták a Fókusz Családsegítő Központ új otthonát Gárdonyban. A beruházás során egy teljes épületrész újult meg pályázati és önkormányzati forrásból – ezentúl méltó körülmények között fogadhatják a szociális kérdésben segítségre szorulókat.

S. Töttő Rita

Tóth István és Tessely Zoltán a megújult Fókusz Családsegítő Szolgálat épületében nézett körül

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Évtizedeken át hánykolódott méltatlan körülmények között a gárdonyi Bóné Kálmán utcában az az épület, melynek egyik felét egy másik pályázat keretében gyermekétkeztetés helyszínévé alakítottak s adtak át éppen egy hónapja – mondta el a Fókusz Családsegítő Központ új otthonának avatásán Tóth István polgármester. Merthogy mostanra az épület másik fele is elkészült, mégpedig közel 59 millió forintos pályázati, valamint több mint 32 millió forint önkormányzati hozzájárulásnak köszönhetően – erre már Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő világított rá az ünnepségen.

Tóth István és Tessely Zoltán a megújult Fókusz Családsegítő Szolgálat épületében nézett körül
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- Az utolsó simítások után július elején költözhet be a szolgálat az épületbe – tette hozzá a polgármester, majd elmondta: helyet kap itt a drogprevencióval foglalkozó Egészségdokk Alapítvány is, amely hiánypótló szolgáltatást lát majd el a városban. Tessely hangsúlyozta: a szociális gondoskodás, mint ellátási forma, láthatóan fontos a városnak. – A teljes átépítés megtörtént, a külső homlokzati felújítás, nyílászáró cserék, napelemes rendszer, s a teljes környezet is megújult ebből a forrásból. A belső bútorzat és az eszközök is az önkormányzat ráfordításából kerülhettek az épületbe. A járvány felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a típusú ellátások nagyon fontosak. Ebben lesz erős a Fókusz, a megújult környezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában