Biciklis akadálypálya is várt rájuk

2024.04.30. 14:00

Három közlekedésbiztonsági verseny vármegyei fordulóját tartották az István Király suliban

Három verseny vármegyei fordulóját tartották április 30-án, kedden az István Király Általános Iskolában Székesfehérváron.

Déri Brenda

A versenyek ügyességi feladatokból, valamint tesztlapokból álltak.

Fotó: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

Az megye általános iskoláiból mérhették össze tudásukat a tanulók kedden az István Király Általános Iskolában tartott versenyen. A három verseny – Kerékpáros Iskola Kupa, Kisiskolás Közlekedési Kupa és a Ki a mester két keréken? – során a diákoknak kerékpáros ügyességi feladatokat kellett elvégezniük, valamint KRESZ ismeretekre alapuló tesztlapokat kellett kitölteniük.

A feladatra kész, izgatott iskolásokat az intézmény igazgatóhelyettese, Tóthné Unyi Andrea köszöntötte, majd azt követően Illés Mihály, A Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára ismertette a nap menetét. Mint elárulta az induló diákok elsősorban egyénileg versenyeznek, de az alsó tagozatosoknál a csapateredmény számít végső soron. A három verseny közül pedig kettőnek országos fordulója is lesz.

Fotó: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

Illés Mihály a Kisiskolás Közlekedési Kupáról elmesélte, hogy ezt csak Székesfehérváron rendezik meg, a mostani pedig a 28. ilyen alkalma volt.

– A verseny ötlete még az egykori rendőr alezredestől, Barkóczi Józseftől indult. Az ő tiszteletére hoztuk létre a Barkóczi József Vándor Kupát, amelyet minden évben elnyerhetnek a legügyesebb iskolások a megyében és egy évre kiállíthatják az intézményükben. Ha viszont egy iskola diákjai egyhuzamban háromszor nyerik el a kupát, akkor végleg megtarthatják –.

A köszöntők, valamint a tájékoztatás után a diákok egy részét a tantermekbe kísérték, ahol elkezdték szorgosan tölteni a tesztlapokat, míg másik részüket a tornaterembe, ahol már egy biciklis akadálypálya várt rájuk.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában