Frissen Fejérből

2021.06.29. 08:00

Mezőszentgyörgyi hacacáré a javából…!

Szentgyörgyi hacacáré – Népi a javából! Így becézik a július 9-ei és 10-ei attrakciót a településen.

V. Varga József

Majoros Róbert és Majorosné Szabó Veronika

Fotó: archív (VV)

Orbán Gábor természetfotó-kiállítását július 9-én, pénteken 19 órakor nyitják meg a művelődési házban, és az esten a fotográfussal is beszélgetnek – mondta el lapunknak Kiss Péter önkormányzati képviselő, az Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtár megbízott vezetője, a Mezőszentgyörgyi Néptáncegyesület elnöke.

A Népművészet a mozivásznon című ismeretterjesztő előadás és táncbemutató 20 órakor kezdődik. Közreműködik Majoros Andor, az Alba Regia Táncegyesület művészeti menedzsere, Majoros Róbert, a táncegyüttes művészeti vezetője, Majorosné Szabó Veronika, az együttes munkatársa és a Szedtevette zenekar – Juhász Zsófia, Márfi Tibor, Bóka Richárd és Molnár Dániel.

Majoros Róbert és Majorosné Szabó Veronika
Fotó: archív (VV)

Amint megtudtuk: a mintegy húsz éve működő Fonódás Kulturális Egyesület megalakulása óta azon dolgozik, hogy Fejér megye és Székesfehérvár kulturális életét gazdagítsa. A szabadtéri helyszínen a közönséget egy vándorkiállítás fogadja, az­után előadás hangzik el Pesovár Ferenc néprajz-, néptánc- és népzenekutató életéről, munkásságáról, az előadást néptáncbemutatók színesítik. A folytatásban a Barátság művészmozi munkatársai először egy Pesovár Ferenc életéről szóló rövidfilmet vetítenek le, majd egy játékfilmmel zárul a program. A 21 órakor kezdődő kertmozi műsorán a Made in Italy című angol–olasz vígjáték szerepel.

Másnap, július 10-én, szombaton a családi főzőverseny 14 órakor veszi kezdetét a kiserdőben, és megnyílik a népi játszótér. Az aprónépnek kézműves-foglalkozással és ugrálóvárral is kedveskednek a szervezők. A főzőversenyen egy kikötés van: az ételnek zöldborsót is tartalmazni kell. Minden alapanyagot és eszközt a csapatoknak kell biztosítani. A három legfinomabb ételt készítő gárda díjazásban részesül, nevezni a könyvtárban lehet július 5-éig. A Szentgyörgyi hacacáré három koncerttel fejeződik be: 17 órától a színpadon óránként követi egymást a Fonó, a Fláre Beás és a Los Andinos zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában