Frissen Fejérből

2021.06.18. 12:22

Ipari tanszék indul Székesfehérváron

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán sajtótájékoztató keretében jelentették be a hamarosan induló Harman Ipari Tanszék indulását, mely Székesfehérvár első ipari tanszéke lesz.

Baráth Eszter

20210618 Székesfehérvár, Óbudai Egyetem, Harman ipari tanszék. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte a gyakorlatorientáltság fontosságát, amihez nagyban hozzájárul a duális képzés is. Hozzátette, a vállalat az egyik legnagyobb helyiadó fizető, amely összeg elősegíti az egyetem éves támogatását is. Mint mondta, a mérnökképzésben prémium márkára és korszerű technológiára van szükség, amit a Harman teljes mértékben képvisel.

Kovács Levente az egyetem rektora örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy 2014-ben elkötelezték magukat Fehérváron és ekkor a duális képzést is elindították, ami hazánkban kezdetleges volt abban az időszakban. Most pedig a város első ipari tanszékének létrejötte is a nevükhöz fűzhető.

Preiszlerné Schweighardt Erzsébet, a Harman Magyarország pénzügyekért felelős igazgatója kiemelte, az egyetemmel való öt éves közös, duális partnerként végzett munka most kiteljesedett. Mint mondta, lokálpatriótaként a vállalat részt szeretett volna vállalni a város felsőoktatásában, ezért is nagy öröm, hogy az Óbudai Egyetemmel most megvalósíthatják.

Az eseményen részt vett Omán Gabriella, az intézmény kancellája, Ványi Péter a Harman Elektronikai gyárigazgatója, valamint Szili Gyula, a Harman Akusztikai gyárigazgatója. Az egyetem rektora, az ipari tanszék megalakulásáról szóló emlékoklevelet adott át Preiszlerné Schweighardt Erzsébet részére. Címzetes egyetemi docens oklevelet vehetett át Németh Tibor, a Harman oktatási vezetője, a tanszék leendő oktatóinak pedig átnyújtották a felkérő leveleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában