Frissen Fejérből

2021.06.17. 16:00

Helyismereti táborba várják az iskolásokat

Pályázat gyerekeknek, ingyenes tábor és bővített nyitvatartás – eseménydús nyár előtt áll a Vörösmarty Mihály Könyvtár.

Héjj Vivien

A Vörösmarty Mihály Könyvtár nyáron is hívogat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A városi könyvtár június 15. óta bővített nyitvatartással várja a felnőtt kölcsönzőbe érkezőket, ami azt jelenti, keddtől péntekig 10 és 18 óra között fogadják az olvasókat. Érdemes ellátogatni a könyvtárba, hiszen az elmúlt időszakban is számos kiadvánnyal, szakkönyvvel gazdagodott az állomány.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár nyáron is hívogat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ha nyár, akkor tábor. Július első hetében Itthon, Fejérben címmel szervez nyári tábort a Vörösmarty Mihály Könyvtár.

– Olyan 10–15 év közötti – általános iskola felső tagozata –, könyveket és olvasást szerető gyerekek jelentkezését várjuk, akiket érdekelnek Székesfehérvár és Fejér megye értékei, nevezetességei. Játékosan megismerhetik a Helyismereti és digitalizálási csoport munkáját, meghallgathatják neves helyi kutatók érdekes előadásait. A napközis táborban kirándulások, kézműveskedés és társasjátékok révén kikapcsolódhatnak, egyúttal játszva tehetnek szert új ismeretekre – tudtuk meg Buriánné Tarró Edittől. A Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója hozzátette, köszönhetően annak, hogy a tábor pályázati forrásból valósul meg, a részvétel ingyenes.

Az olvasást szerető 1–8. osztályos gyerekek az Olvasó kaméleon címmel meghirdetett pályázaton is részt vehetnek. A diákok könyvajánlót készíthetnek írással, rajzzal vagy verssel a kedvenc könyvükről, könyveikről. Az alkotásokat szemtember 6-ig várják a [email protected] címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában