Óvodakert

2021.06.19. 13:00

Gazda leszek! Kiszínezték az óvodások

Nem véletlenül választották helyszínnek a Szirombontogató Óvoda Kossuth utcai oviját – a város főutcája mentén ugyanis egy takaros óvodakertet is kialakítottak kicsik és nagyok közösen.

VV

Izgalmas, kreatív, verses színezőfüzettel lepte meg valamennyi 5-6 éves enyingi óvodást Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke és egyben a Székesfehérvár és Környéke Gazdakör elnöke pénteken, amikor Kiss Norbert Ivó korábbi megyei elnök, helyi gazdálkodó kíséretében a gyermekintézménybe látogatott. A program létrehozójaként Varga Imre István a Gazda leszek! című színezővel az óvodáskorú gyermekek – és rajtuk keresztül szüleik és nevelőik – figyelmét a mezőgazdaságban rejlő lehetőségekre kívánja felhívni.

A megyei kamarai elnök a program céljáról kifejtette: a korszerű tudással rendelkező mezőgazdasági szakmunkások keresettek a munkaerőpia­con. A szakképzés további korszerűsítésére van szükség, hiszen az agrárium a számítástechnika fejlődésének, az agrárdigitalizációnak köszönhetően korszakváltáshoz ért. A szakmák iránti megnövekedett érdeklődés és a szakmai tudás felértékelődése is hozzájárult a képzés fejlesztéséhez. Az agrárszakképző intézményekben egyre többen tanulnak, és a további fejlesztések eredményeképp remélhetőleg minél több fiatal lát majd vonzó életpályát a mezőgazdaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában