Frissen Fejérből

2021.06.08. 12:30

Díszpolgárrá avatták Cser-Palkovics Andrást

Az Óbudai Egyetemen tartott pedagógusnap alkalmából tartott eseményen díszpolgári címmel tüntették ki Cser-Palkovics András polgármestert.

ÖKK, FMH

Rudas Imre gratulált Cser-Palkovics Andrásnak

Fotó: ÖKK

A Kárpát-medencei felsőoktatás magyar reprezentánsai részvételével tartottak pedagógusnapi ünnepséget az Óbudai Egyetemen. Az intézmény rektora, Kovács Levente köszöntőbeszédében kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy ismét a nagyváradi és a pozsonyi egyetemek képviselőinek személyes részvételével. A rektor a járványhelyzetben való részvállalással összefüggésben kiemelte, bebizonyosodott, hogy az egyetem nagyon sokra képes a közösség szolgálatában. Ezen belül utalt a világszinten is elismert tömeglélegeztető rendszerre, a MassVentil projektre, a járvány matematikai modellezésével foglalkozó munkacsoportban betöltött szerepükre. Kiemelte a Kárpát-medencei Online Oktatási Centrum munkáját is, amelynek köszönhetően közel 40 ezer határon túli és hazai magyar hallgató számára vált lehetővé magyar nyelvű kurzus elérése.

Rudas Imre gratulált Cser-Palkovics Andrásnak
Fotó: ÖKK

Az Óbudai Egyetem Szenátusa Civis Academicus Honoris Causa-Díszpolgár kitüntetését Székesfehérvár Önkormányzatának tájékoztatása szerint Cser-Palkovics András az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karért végzett munkájáért, a helyi műszaki felsőoktatás fejlesztésében vállalt aktív közreműködéséért, kezdeményező szerepéért vette át.

A polgármester beszédében kiemelte a pedagógusok fontos szerepét, melyben nem csak a tanítás, de az emberség is meghatározó. Hangsúlyozta, a vezetés a szakmai munka mellett csapatban tud jól működni, ebben is hasonlít az önkormányzat és az egyetem. A díjért mondott köszönetében hangsúlyozta, az elismerés a városháza és az egyetem kollégáinak is szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában