Frissen Fejérből

2021.06.07. 07:10

A Mancz János Tagóvoda átalakításával modern, korszerű bölcsődét hozhatnak létre

Sikeres volt a Székesfehérvári Mancz János Bölcsőde kialakítására kiírt közbeszerzés. A Közbeszerzési Hatóság adatai szerint a munkálatok közel hetvenmillió forintból valósulnak meg.

Héjj Vivien

Az átalakulás előtt álló épület 115 éve, 1906 óta üzemel óvodaként

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pályázat megvalósítása során a korábbi tagóvoda- épület átalakítása, belső felújítása történhet meg. A kiváltással érintett Nyitnikék Bölcsőde elhelyezésére szolgáló épület átalakításával valósul meg a bölcsődei funkció biztosítása. A projekttel érintett épület 1906 óta óvodaként üzemelt. A Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodájának átalakításával egy 43 férőhelyes bölcsődét hoznak létre, amely magába foglalja az épület akadálymentes megközelítését biztosító fedett rámpa és fedett előlépcső építését, és ezzel együtt a bejárati ajtó helyének módosítását, valamint az udvar felőli homlokzati nyílászárók egy részének cseréjét is.

Az átalakulás előtt álló épület 115 éve, 1906 óta üzemel óvodaként
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az épület átalakításával – a meglévő válaszfalak egy részének elbontásával, illetve újak építésével – négy darab csoportszobát alakítanak ki: egy kilenc, egy tizennégy, valamint két tíz főt befogadó helyiség várja majd a gyerekeket. A csoportszobákon túl készül két darab gyermekátadó- öltöző, két gyermek- és egy szülői mosdó, egy takarítószer- tároló, egy gondozónői szoba, illetve egy vezetői iroda. A meglévő tálalókonyha- mosogató, mosókonyha, valamint a dolgozói szociális helyiségek változatlanul megmaradnak. Az átalakítás mértékének megfelelően épületgépészeti és épületvillamossági felújítási munkálatokat is végeznek. A projekt keretében az épületben tűzjelzőt, villámvédelmi rendszereket is kiépítenek. A szerződés végleges összértéke közel hetvenmillió forint. A tervek szerint a projekt befejezése idén december 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában