Frissen Fejérből

2021.06.30. 07:05

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Fehérváron

Minden év július elsején ünnepeljük a magyar egészségügy napját.

Szücs Zsuzska

Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi dolgozókat ünnepelték a városházán. Átadták a Székesfehérvár Egészségügyéért díjat is, melyet Müller Zsófia doktornő, az infektológiai osztály vezetője vehetett át. Az ünnepség során több elismerő emlékérmet és oklevelet is átadtak a jubiláló dolgozóknak.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ehhez kapcsolódóan ünnepség kezdődött Semmelweis Ignác Bartók Béla téri emléktáblájánál, ahol a város vezetése egy csendes koszorúzással emlékezett. Az ünnep a városháza dísztermében folytatódott, Radics Éva énekművész és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusának előadásával. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi beszédében mondott köszönetet az elmúlt másfél, embert próbáló év munkájáért az egészségügyi dolgozóknak. Székesfehérvár önkormányzata díjakat és elismerő okleveleket osztott ki – elsőként a Székesfehérvár Egészségügyéért díjat.

Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi dolgozókat ünnepelték a városházán. Átadták a Székesfehérvár Egészségügyéért díjat is, melyet Müller Zsófia doktornő, az infektológiai osztály vezetője vehetett át. Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Olyan orvos vagy egészségügyi szakdolgozó részesülhet ebben az elismerésben, aki Székesfehérvár lakóinak egészsége, egészséges életmódra való nevelése érdekében kiemelkedő munkát végzett. Ebben az esztendőben Müller Zsófia, a Szent György-kórház Infektológiai Osztályának osztályvezetője érdemelte ki a díjat. Jelentős szerepe volt az infekciókontrollban, a járvány megakadályozásában és a betegek ellátásában, részt vett a Covid-team, illetve az oltócsoport munkájában – így szakmai tevékenysége elismeréséül adományozta neki ezt a díjat az önkormányzat közgyűlése.

Mészáros Attila alpolgármester a Bartók Béla téri domborműnél
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Polgármesteri elismerő emlékérmet vett át Szabóné Hajdú Ildikó, az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztály dolgozója. Emléklapot vehetett át Horinka Judit, Jamrik Viktória Ágnes és Tóth András Sándor, akik a tavalyi, illetve az idei évben töltötték be egészségügyi szolgálatuk huszadik évét. A Humán Szolgáltató Intézettől a jubiláló, egészségügyben dolgozó közalkalmazottak vehették át jutalmukat. Az esemény Mészáros Attila alpolgármester pohárköszöntőjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában