Frissen Fejérből

2021.06.03. 16:00

A Kincses táj része a Velencei-tó is

Minél több élmény egy út alatt – ez a mai kerékpáros turista álma. Koncentráltan, akár egy hosszú hétvégébe sűrítve megkapni mindent a gasztronómiától kezdve a látványosságokon keresztül a színes programokig, ez a Kincses táj projekt lényege.

S. Töttő Rita

A Halász-kastély is része lesz a kerékpáros turistákat kiszolgáló Kincses táj projektnek

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Bodajkról indul, elhalad a Velencei-tó mellett és a csókakői várnál fejeződik be az az útvonal, amely Fejér megye több turisztikai látványosságát köti össze – nemcsak gondolatban, de kerékpárutakkal, frissítőpontokkal, rendezvényhelyszínekkel. Ez a Kincses táj projekt terve, melynek alapítótagjai a bodajki vadászkastély, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély, a csákberényi művészmalom és a kápolnásnyéki Halász-kastély. A részletekről Kósa Margó, a bodajki vadászkastély igazgatója számolt be:

– Azzal a céllal hoztuk létre a projektet, hogy a hozzánk látogató turistákat minél több izgalmas turisztikai célponthoz elvezessük. Aki ugyanis ebbe a térségbe ellátogat, rövid utazáson, kerekezésen belül találhatna még hasonló érdekességeket. Ha ezeket egymásra fűzzük, akkor a térségbe érkező turista hosszabb időt tölt itt – fogalmazott Kósa Margó, hangsúlyozva, hogy a projekt gyakorlatilag egy egyezség a rendezvényhelyszínek között, amelyet infrastruktúrával, közös rendezvényekkel és jegyekkel, további helyszín ajánlókkal és szálláslehetőségekkel tesznek kerekké.

A Halász-kastély is része lesz a kerékpáros turistákat kiszolgáló Kincses táj projektnek
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A kerékpárút nyomvonala a bodajki vadászkastélytól indul, elmegy a bodajki zarándokudvarig, elvezet a bodajki tóhoz, majd pedig kivezet a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyig. Innen a Velencei-tó érintésével a kápolnásnyéki Halász-kastélyig megy, majd a lovasberényi Cziráky-kastély a cél, majd visszavezet Csákberénybe, a Malomig. Innen a móri Lamberg-kastély és végül, de nem utolsósorban a csókakői vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában