Frissen Fejérből

2021.05.11. 14:00

A transzplantáción átesett bodajki Danika már járni tanul

Nehéz időszakon van túl az aprócska Szabó Dániel és szülei, ám kitartásuknak, a Németországban végzett műtétnek és az önzetlen emberek összefogásának köszönhetően kezdenek visszaszokni a hétköznapi életbe.

Palocsai Jenő

A májtranszplantáción átesett Szabó Dani most már járni tanul, és a fogai is kezdenek kibújni

Fotó: a család

A bodajki kisfiúnak májtranszplantációs műtétre volt szüksége. Édesanyja donorként, édesapja állandó ápolóként, a közösség pedig nagy, segítőkész családként vette ki a részét abból a feladatból, melynek célja Dani végleges gyógyulása. Maga a műtét még február 24-én volt, a család azonban csak áprilisban térhetett haza otthonába.

Bodajk polgármestere, Wur­czinger Lóránt és Zubán László, a Bodajkért Közalapítvány elnöke jelképesen házhoz szállította az összegyűlt támogatást Szabó Dani családja számára. Zubán elmondta, hogy az önkormányzattal közösen indították el a gyűjtést, amelynek során több mint 2,5 millió forint gyűlt össze. Ebből már két ütemben utaltak, és a múlt héten átutalt 810 ezer forint jelképes átadásával a teljes felajánlott összeg a család számlájára került.

A májtranszplantáción átesett Szabó Dani most már járni tanul, és a fogai is kezdenek kibújni
Fotó: a család

Wurczinger úgy tájékoztatott, a pénz­beli támogatáson túl is voltak felajánlások. Volt, aki azzal tudott segíteni, hogy beszerelte a klímát, és nem kért a munkáért pénzt, de akadt olyan, aki az ehhez szükséges villamos hálózatot építette ki. Bodajk határain túl is, szokatlanul széles körben fogtak össze az emberek, hogy siker legyen a történet vége.

Az édesapa, Szabó Dániel elmondta: – Ez a támogatás teljesen lefedte a költségeinket Hamburgban, az úton és itthon is. Elképesztően nagy segítség volt ez, így most már csak az a feladatunk, hogy gyakoroljuk az átlagos hétköznapi életet. Egyszóval minden a lehető legjobban, a legjobb elképzelések szerint halad, a gyerkőc gyarapodik, növekszik, kibújtak a fogai, járni tanul, éppen itt nevet mellettem – mesélte a telefonban az apa, hozzátéve: – A feleségem is jól van, túl van az első kontrollvizsgálatokon, ahol azt mondták, hogy nincs ok az aggodalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában