Frissen Fejérből

2021.05.22. 17:00

Pusztaszabolcsi népdaléneklési verseny online is

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tavaszköszöntő Tankerületi Népdaléneklési Versenyt a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskolában.

S. Töttő Rita

Abrodos Nemet Abril Elizabeth végzős diák az „Erdő mellett estvélettem” című népdallal zárta a díjátadó gálaműsort

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ám ezúttal az online tér biztosított lehetőséget a megmérettetésnek – azon belül is a produkciók bemutatásának, amely azonban nem vont le semmit az előadások értékéből, mondta el a hírlapnak Gódi Katalin, az iskola igazgatója: – Bár a technika beleszólhat a versenyzésbe, de a produkciókon egyáltalán nem hagyott nyomot – tette hozzá, ahogy azt is: a versenyzők videofelvételt készítettek a kötelező és szabadon választott dal énekléséről – a zsűri pedig ezek alapján döntött. Rangos és értő bizottság hallgatta meg a gyerekek előadásait: Fazekasné Domak Anikó népzenetanár, etnográfus, Szuszán Jánosné, a Besnyői Népdalkör vezetője és Csányiné Pergel Andrea, a Kulturális Értékmentő Egyesület elnöke ült a zsűriben. Pénteken délután került sor az ünnepélyes átadóra.

Abrodos Nemet Abril Elizabeth végzős diák az „Erdő mellett estvélettem” című népdallal zárta a díjátadó gálaműsort
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A verseny I. korcsoportjában (1-2. osztály) a jászberényi Pető Rózsa lett az első. A II. korcsoport (3. osztály) első helyezettje a dunaújvárosi Tausz Kinga Viola volt, a 4. osztályosok közül pedig a pusztaszabolcsi Sebestyén Rebeka Anna. A III. korcsoportban (5-6. osztály) a pusztaszabolcsi Szabó Bori és Piróth Petra osztozhatott az első díjon, a IV. korcsoport (7-8. oszály) 1. helyezettje pedig a szintén pusztaszabolcsi Abrodos Nemet Abril Elizabeth lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában