Frissen Fejérből

2021.05.14. 17:30

Biztonságos a vízellátás, az út kész Kincsesbányán

Helyreállt a közlekedési rend Kincsesbányán, már járnak az új úton. A munkálatok oka egy vízügyi probléma megoldása volt.

Tihanyi Tamás

Az út már elkészült, csütörtöki ottjártunkkor már csak kisebb tereprendezési munka zajlott

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem kis kellemetlenséget okozott a helybéliek egy részének a közelmúltban egy komoly vízügyi beruházás, amit a Dunántúli Regionális Vízmű szakemberei végeztek el, miután szeptember 17-én a Kertalja utcai kereszteződésben vízfolyás keletkezett.

A helyszínen kiderült, hogy egy 1994-ben épült, úgynevezett DN 600-as acélvezeték hibásodott meg, amely a kincsesbányai víztisztító üzem egyik fő ellátóvezetéke a kettőből. Ez a létesítmény nemcsak a közeli térség vízigényét elégíti ki, hanem ellátja Magyaralmást, Kincsesbányát, Mohát, Fehérvárcsurgót, Iszkaszentgyörgyöt és Sárkeresztes települést is, valamint az Arconic-Köfém Kft.-t és Székesfehérvár városát.

Az út már elkészült, csütörtöki ottjártunkkor már csak kisebb tereprendezési munka zajlott
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A leromlott műszaki állapot és a folyamatos meghibásodás miatt, a biztonságos vízellátás érdekében a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. számára nem maradt más megoldás, mint a vezeték kiváltása. A döntést követően a csere több mint 170 folyóméter hosszúságban történt meg a Kertalja utca és a Rákóczi utca kereszteződésén túl. A Rákóczi utcai kereszteződést két és fél méter mélyen vágta át az épülő vezeték munkagödre, ezért a munkaterületet az esetleges balesetek elkerülése végett lekerítették, majd információs táblákkal látták el a keresztező és a felbontott utakat.

A vezetékcsere miatt több helybéli panaszkodott, egyrészt a kialakult kényelmetlenség, a kényszerű kerülő, másrészt a tájékoztatás hiányának okán: utóbbin igyekeztünk segíteni azzal, hogy tájékoztatást kértünk a DRV-től, amely megjelent lapunkban röviddel a munkálatok indulása után. Mára mindez bőven múltidő, hiszen az április 20-ra tervezett befejezés egyetlen nap késéssel – egy kisebb műszaki probléma miatt – április 21-én megtörtént, sikeres volt a próbaüzem is. Azóta helyreállították, friss aszfaltburkolattal látták el a korábban felbontott utat, amit már használnak a kincsesbányaiak.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/falrepeszto-munka-folyik-kincsesbanyan-4809424/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában