Frissen Fejérből

2021.05.08. 07:10

Az egyik legnagyobb pumpapálya épül Velencén

Két beruházás indulhat egymással párhuzamosan az elbontott velencei gyermektábor területén. A pumpapálya a tervek szerint még ezen a nyáron elkészül, és jövőre akár újra indulhat a tábor is.

Palocsai Jenő

Tessely Zoltán: Az Országos Bringa Park Programnak már 23 sikeres pályázata van, ebből az egyik a velencei

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Alapítványhoz került a szebb jövőről álmodó, hosszú évek óta romos állapotban tengődő velencei gyermektábor területe.

Rodics Eszter pénteken délelőtt tartott a helyszínen sajtótájékoztatót. A népfőiskola elnöke elmondta: – Látható, hogy mennyi pusztítást végeztek itt az elmúlt évek, évtizedek, ám a helyszín csodálatos, és reményeink szerint már a jövő év nyarán alkalmas lesz a terület, hogy gyerekcsoportokat fogadjon különböző táboroztatásokra, képzésekre.

Mint megtudtuk, ehhez kapcsolódóan egy különleges pályázatot nyert el a népfőiskola, amelynek keretében két pumpapálya is elkészülhet az újjászülető tábor területén. Az egyik pályán a felnőttek, akár profik hódolhatnak a kerékpározás szenvedélyének, míg a másikon a gyermekek fejleszthetik tudásukat, állóképességüket.

Tessely Zoltán: Az Országos Bringa Park Programnak már 23 sikeres pályázata van, ebből az egyik a velencei
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is megjelent az eseményen. A miniszterelnöki biztos dicsérte a népfőiskolát és az eddig elért eredményeit. Felhívta a figyelmet arra, hogy még sok a teendő az elhanyagolt területen, de aki ismerte az eredeti állapotokat, az már most is láthatja, hogy milyen sok minden történt a tábor területén az elmúlt időszakban.

– Az Országos Bringa Park Programnak már 23 sikeres pályázata van és büszkék lehetünk arra, hogy ennek keretében itt, Velencén az egyik legnagyobb pályát tudjuk létrehozni. Országos szinten 300 millió forintos keretet különítettek el erre a fejlesztésre és ebből 22 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap a velencei pályázó a pumpapálya kiépítéséhez. Ehhez jön még az a 26 millió forintnyi önerő, melyet a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tesz hozzá a projekthez.

A Velencei-tó térsége eddig is kerékpáros-paradicsom volt, hiszen a telepített számláló szerint 130 ezer bringás fordul meg évente a kiépített bicikliúton, hogy egyszerre élvezzék a sportolás örömét és a táj szépségét. A pumpapályák nyári átadását követően, akár tovább emelkedhet ez az egyébként is magas látogatói létszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában