országos kiállítás

2021.05.17. 07:20

Alaptól Zámolyig, 44 település színterein helyezték ki a Nyitunk! feliratú molinót

A Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett országos kiállítással és molinókampánnyal nyitottak szombaton hazánkban a közművelődési intézmények.

V. Varga József

Úrhidán sporteseménnyel, focitornával nyitottak Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Bicskén, a kultúrkúria épületére került a molinó, a kúriában a helytörténeti állandó kiállítás és Jakab István László helyi műalkotó időszakos tárlata várja az érdeklődőket. Csóron a könyvtár már fogadja az olvasókat, és a szakkörök, a foglalkozások is megkezdődnek a művelődési ház közösségi színterében. Jenőben úgyszintén megnyílnak a közösségi terek (kiállítóterem, egyesületi terem, könyvtár), és terveik szerint a SzuperAnyu program is az online térből az egyesületi terembe költözik. Kőszárhegyen fokozatosan nyitnak majd a gyermeknapi kerti partival és a piknik mozival.

Úrhidán sporteseménnyel, focitornával nyitottak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Lepsényben még óvatosak; a művelődési ház ablakkiállítása a májusi népszokásokat, jeles napokat dolgozza fel. A Pünkösd – az egyház születése című jelenet a csíksomlyói búcsút eleveníti meg; a létra dekoráció a madarak és fák napját idézi. Martonvásáron az egyik szemük sír, a másik nevet. Első lépésként a városi könyvtár és az óvodamúzeum nyitott, a következő lépés pedig a gyermeknap lesz. Május utolsó vasárnapján indul a kisvonatozás!

Nagyvenyimben családi délutánt szervezett a művelődési ház és könyvtár: A három kismalac és ViccesFarkas című mesejátékot a Mesekocsi Színház mutatta be. A hagyományos pünkösdi dalostalálkozó viszont elmarad. Székesfehérváron, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár a járványügyi helyzet alakulásától, az aktuális kormányrendeletek függvényében szervezi rendezvényeit. Úrhidán, a négycsapatos kispályás futballbajnokság tavaszi nyitófordulóján feszítették ki a molinót az Arany János utcai szabadidőparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában