Frissen Fejérből

2021.04.16. 11:40

Új életmentő esetkocsi érkezett a bicskei mentőállomásra

Korszerű életmentő készülékekkel felszerelt új esetkocsit kapott a bicskei mentőállomás. A másik kocsi is csupán másfél éves, a mostani azonban az alapszintű ellátás mellett, orvossal a fedélzetén emelt szintű ellátásra is alkalmas.

Zsohár Melinda

A bajtársak amolyan hétköznapi hősök

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az életmentést minden helyzetben és körülmények között megkezdik a mentős bajtársak, hangzott el a laikusoknak is érthetőn az új esetkocsi-átadó szerény ünnepségén. Ám az új kocsin olyan, egyenként többmillió forint értékű gépek, berendezések találhatók, amelyek a mentőorvos kezében kórházi szintű hatékonysággal biztosítják a gyors beavatkozást. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő adta át jelképesen Szoboszlai Zoltán bicskei állomásvezetőnek Vörös Péter regionális igazgató és Reszegi Imre Fejér megyei vezető mentőtiszt jelenlétében a kormányzati támogatás révén vásárolt gépjárművet. Bálint Istvánné polgármester és Pálffy Károly megyei közgyűlési alelnök az ellátott területen élők nevében mondtak köszönetet a mostani különösen nehéz időkben a mentősök munkáját megkönnyítendő gépjárműért.

Egyre csak fiatalodik a flotta
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fiatalodó mentőflotta

A kisvárosban működő mentőállomás nem csupán a járást és környékét látja el, de az autópályák baleseteihez is gyakran riasztják őket.

Se szeri, se száma a legendás mentős történeteknek, a bajtársak amolyan hétköznapi hősöknek számítanak, akárcsak a tűzoltók – gyakran közvetlen életmentést hajtanak végre. A korszerűen felszerelt mentőautók mellett nem kisebb a kihívás, ám sokkal nagyobb az életért folytatott harc sikere. Gyorsaság, szakmai megfelelés – ezek miatt fogadták nagy örömmel a bicskei mentősök az új, mintegy negyvenmillió forint értéket képviselő esetkocsit. Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő némi visszatekintést, s „helyzetjelentést” adott a jelenlegi mentős állapotokról, ami a pandémia idején még nagyobb hangsúlyt kap.

A bajtársak amolyan hétköznapi hősök
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ország egészét lefedi az ellátás

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az ország teljes területét lefedi, egységes protokoll szerint járnak el vonuláskor. 255 állomás működik, ebből 34 újonnan épült, 15 új mentési pontot hoztak létre, s 107 helyen korszerűsítették a meglévő állomásokat. A tíz évvel ezelőtti 8,3 éves átlagéletkor helyett mára 4,8 év a flotta autóinak kora, s elkészült további 21 mentőállomás terve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában