Frissen Fejérből

2021.04.16. 07:20

Lehet egyáltalán parkolni Dunaújvárosban? Kevés hely, nem túl jól elosztott rendszer

A városban, pontosabban a város lakóinak életében fontos és sarkalatos kérdést jelentenek a parkolóhelyek. Megoldható az égető probléma: ezek rendszeres hiánya?

Baráth Eszter

20210415 Esze Tamás, Balogh Ádám, Bocskai utca, Dunaújváros. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Dunaújváros lakosságának számos kellemetlenséget tud okozni a kevés vagy nem túl jól elosztott parkolóhely. Sokaknak kell a lakóhelyüktől távolabb hagyniuk autóikat, mert a házak közelében nem elég a kialakított hely.

Néhány héttel ezelőtt egy helyi élelmiszerüzletnek – bár korábban megkérték a lakosságot, hogy csak a vásárlók használják – meg kellett hoznia a döntést, hogy nyitvatartási idejükön kívül parkolójukat lezárják. A környéken élők ugyanis a kijelölt helyeket rendszeresen igénybe vették, előfordult, hogy a vásárlóknak kialakított helyeken egész hétvégére otthagyták az autókat, így elfoglalták a parkolóhelyeket azok elől, akik az üzletbe érkeztek.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Jelenleg az Esze Tamás és a Balogh Ádám utca közötti területen tervezik új parkoló kialakítását. Az egyik legérintettebb a parkolók hiányában a Római városrész, ezért ott is várható változás a kérdésben, mondta Medgyesi Miklós, az önkormányzat munkatársa.

Dunaújvárosban az elmúlt években jelentősen növekedett az autók száma, ami most stagnálni látszik. Medgyesi Miklós elmondta, a jövőben inkább már meglévő területeket kívánnak átalakítani parkolóvá és nem teljesen újakat létesíteni – hogy ez megoldja-e a problémát, a jövő kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában