Frissen Fejérből

2021.04.12. 07:10

Az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb palacktöltő üzemét építik meg Dunaújvárosban

Az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb palacktöltő üzemét építik meg Dunaújvárosban, ami hozzájárul ahhoz, hogy az egészségügyi intézményeket továbbra is fennakadás nélkül tudják ellátni orvosi oxigénnel.

FMH

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mindezt az MTI adta hírül. Mint írják, a kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben is gördülékeny legyen az együttműködés az egészségügyi intézmények és a számukra eszközöket, felszereléseket szállító cégek között. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a közelmúltban ezért egyeztetett Csató Gáborral, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójával és Hegedüs Ákossal, az egészségügyi intézményeket oxigénnel ellátó Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatójával.

A cég Dunaújvárosban palacktöltő üzemet épít, digitális orvosioxigén-palackjukat már használják a mentők. Hegedüs Ákos beszámolt arról, vállalatuk egy közel hárommilliárd forintos beruházás megvalósításába kezdett – derül ki a közleményből. Ahogyan az is: a biztonságos betegellátás fejlesztését elősegítő digitális orvosioxigén-palackjuk bevezetését a mentőszolgálatnál kezdték meg.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában