Frissen Fejérből

2021.04.07. 19:00

A sok szemetelő miatt metszettek Dunaújvárosban

A Római körúton a nemrégiben telepített levendulabokrokat a szemetelők miatt kellett visszametszeni.

Baráth Eszter

Nem tudták megőrizni a kis kert rendezettségét

Fotó: olvasónk

A Római körút egy szakaszán korábban füves terület volt a járdát kettéválasztó kis kertben, amin a járókelők rendszeresen átsétáltak, felhordva ezzel a sarat az üzletek előtti kőburkolatokra. Annak érdekében, hogy ez a probléma megoldódjon, levendulabokrokat ültettek erre területre, most azonban más nehézségekkel is szembe kell nézniük az itt élőknek.

Barta Endre, Dunaújváros négyes választókörzetének önkormányzati képviselője elmondta, a jelentős mennyiségű szemét miatt az elmúlt időszakban nem tudták megőrizni a kis kert rendezettségét. A bokrokba számtalan cigarettacsikk és más szemét landolt az arra járó hanyag embereknek köszönhetően. A környéken élők, a közeli boltok tulajdonosai, valamint az önkormányzat azonban szerette volna megőrizni a levendulákat, ezért a bokrok visszametszése mellett döntöttek.

Nem tudták megőrizni a kis kert rendezettségét
Fotó: olvasónk

A négyes körzet képviselője a szemetelés visszaszorításáról egyeztetett a körzeti megbízott rendőrrel is, akitől azt kérte, rendszeresebben ellenőrizzék az érintett városrészt, valamint kezdjék meg az akár nagyobb mértékű büntetések kiszabását is, amivel remélhetőleg meg tudják állítani azokat, akik eldobálják a szemetet.

Barta Endre elmondta, hogy a város is meg fogja tenni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a környéken kevesebb szemét kerüljön a földre, a bokrokba. A képviselő kiemelte: oda fognak figyelni a feltételek biztosítására, és a közelben lévő szemeteseket gyakrabban ürítik majd, hogy ez ne legyen akadálya a tisztább terület megteremtésének, megőrzésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában