Kifogásolható

2021.03.05. 14:30

Vízzel teli buszmegálló okoz problémákat a fehérvári lakók számára

Sokaknak okozhat bosszúságot a székesfehérvári utcák egyes buszmegállóinak állapota. Bár egy-egy megálló javítása az esetleges lakossági bejelentést követően akár hónapokkal később kezdődhet meg, folyamatosan dolgoznak az élhetőbb környezetért.

Baráth Eszter

Jelentős napi forgalmat bonyolít az érintett megálló

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lapunk egyik olvasójától érkezett jelzés szerkesztőségünkbe a Móri úton lévő egyik buszmegállóval kapcsolatban. Az Irányi Dániel utca közelében fekvő megálló olvasónk szerint rendkívül kifogásolható állapotban van. A közvetlenül mellette élőknek, valamint az ott gyalogosan közlekedőknek az esős napokon nagymértékben megnehezíti az életét a buszmegállóban felgyülemlett víz.

Olvasónk elmondása szerint ekkor az autóbuszok a megállóba való ki- és beálláskor nagy mennyiségű esővizet szorítanak ki maguk alól, ami a járda irányában talál utat magának. Előfordult már az is, hogy a víz egészen a közvetlen szomszédságban lévő házak bejára

táig csapott fel. A nagy menynyiségű esővíz miatt olvasónk elmondása alapján otthonaik udvarára az autós beállással, parkolással kapcsolatban is felmerülnek problémák. A bejelentő korábban már többször jelezte sérelmét a buszmegálló állapotához kapcsolódva a városi útügyeletnek, de elmondta, bár egyszer ellenőrizték a helyszínt, változás nem történt.

Jelentős napi forgalmat bonyolít az érintett megálló
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A bejelentéssel kapcsolatban megkerestük Bozai Istvánt, a városgondnokság ügyvezető igazgatóját, aki kiemelte, a város egyik legrosszabb állapotú útja a Móri út. Ennek teljes felújítása tervezés alatt áll, ez a bíróságtól a Szent Vendel úti kereszteződésig tartó útszakaszt érinti. Bozai információi szerint a rekonstrukcióhoz szükséges forrás is rendelkezésre áll; a kormány engedélyezte a déli összekötő út építéséből fennmaradó összeg átcsoportosítását. Ebből a forrásból várhatóan nemcsak az út burkolata, de a járdák és buszmegállók is megújulhatnak.

Bozai kiemelte, a buszmegállók állapota általában az autóbuszok súlya miatt gyorsabban romlik, mint az utaké. Az elmúlt években a város buszmegállóinak javítását vasbetonszerkezet beépítésével végezték, mely tartósabb, mint a korábban használt aszfalt. Várhatóan ezzel a technikával újulhat majd meg az olvasónk által kifogásolt buszmegálló is, amely így már sokkal nehezebben, vagy egyáltalán nem tud megsüllyedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában