Berta Tibor

2021.02.20. 13:30

Új tábori püspököt neveztek ki a Katonai Ordinariátusban

Ferenc pápa a Katonai Ordinariátus püspökévé nevezte ki Berta Tibort február 18-tól.

Tóth Sándor

Fotó: Lambert Attila/Magyar Kurír

A kinevezésre az eddigi tábori püspök, Bíró László lemondását követően került sor – tette közzé a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága.

A Kaposváron 1966-ban született Berta Tibort 1991-ben szentelték pappá. A Veszprémi Főegyházmegyében, Marcaliban megkezdett lelkipásztori munkáját szülővárosában, a Kaposvári Egyházmegyében folytatta káplánként. A Katonai Ordinariátusban 1994-től lát el szolgálatot: előbb a katolikus tábori püspökség titkára volt, majd 1997-től 2003-ig szombathelyi helyőrségben tábori lelkész, miközben a KFOR nemzetközi békefenntartó missziójában is részt vett Koszovóban. Magyarország új tábori püspökének – aki 2007-től mostani kinevezéséig a Katonai Ordinariátus általános helynöke tisztséget töltötte be – székesfehérvári kötődése is van, ugyanis több éven át tábori esperes, illetve kiemelt tábori lelkész volt városunkban, legutóbb a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságánál ezredesi rendfokozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában