Vasmű

2021.02.10. 07:10

Továbbra sem egy összegben fizet az ISD Dunaferr Zrt.

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb, általános vezérigazgató-helyettese ismét arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy a cég nem tudja egy összegben kifizetni a munkavállalók ez évi első, januári bérét sem – írja a Dunaújvárosi Hírlap.

Korondy Tamás

A szakszervezet pert indított a munkáltatóval szemben

Fotó: Pesti Tamás (FMH-Archív)

Mint ismeretes, az IDS Dunaferr és annak munkavállalói közötti helyzet decemberben fontos fordulatot vett, amikor a gyár épületébe már nemes egyszerűséggel nem engedték be a Dunaferr Vasas Szakszervezet elnökét és alelnökeit, majd rövid időn belül letiltották munkahelyi telefonjaikat. A konfliktusok és a problémák az idő előrehaladtával folyamatosan éleződtek és erősödtek. Gond volt s van a dolgozók bérének kifizetésével is, melyek késtek, vagy azokat több részletben teljesítették, teljesítik. Ezek a problémák érintették a szabadságos bérek kifizetését is, amely miatt a szakszervezet pert indított a munkáltatóval szemben.

A több hónapon át tartó bírósági eljárás 2021 februárjának elején vált eredményessé, ahol a Székesfehérvári Törvényszék jogerős döntése szerint a Dunaferr Társaságcsoport kollektív szerződését megszegték.

Laptársunk szerint a munkáltató most sem fizeti ki a januári béreket egy összegben. „Legkésőbb 2021. február 10-ig hiánytalanul, teljes összegben kifizet minden olyan munkabért, amelynek havi összege a nettó 200 000 forintot nem haladja meg. A nettó 200 000 forintot minden munkavállaló megkapja, az azt meghaladó rész kifizetése legkésőbb 2021. február 26-ig fog megtörténni.” – írja a munkavállalóknak címzett levelében Evgeny Tankhilevich vezérigazgató-helyettes.

Ezek alapján, február 10-ig legfeljebb 200 ezer forintot, február 26-ig a fennmaradó összeget utalják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában