ajánlatokat várnak

2021.02.19. 07:20

Multicsarnok: mennyi lesz?

Lapunknak januárban adott interjújában Cser-Palkovics András polgármester kifejtette, rövidesen megjelenik az új fehérvári multicsarnok tervezéséről, kivitelezéséről szóló közbeszerzés.

Majer Tamás

Valóban, már február elején nyilvánosságra került a nyílt ajánlatkérés. Március 23-ig van idejük a vállalkozó cégeknek, hogy e grandiózus munkára bejelentkezzenek.

Ismert, a Magyar Közlöny 2020. május 18-i 113. számában olvasható vonatkozó kormányhatározat támogatja a multicsarnok-beruházást. Teszi mindezt „a Gazdaságvédelmi akcióterv keretében, össz­hangban a Modern városok program célkitűzéseivel”. A határozat értelmében a kormány egyetért azzal, hogy a csarnok központi költségvetési támogatás felhasználásával megvalósuló önkormányzati magasépítési beruházásként valósuljon meg, továbbá azzal, hogy a fehérvári önkormányzat „a Beruházási Ügynökség közreműködésével a beruházás megvalósítása céljából írjon ki és folytasson le feltételes kivitelezési közbeszerzési eljárást”.

– Döntött a kormány, indulhat a multicsarnok közbeszerzési eljárása. A térség legnagyobb multifunkcionális létesítményéről és a magyar hoki fellegváráról van szó – fogalmazott közösségi oldalán még májusban a polgármester.

Olvasóink tudják azt is, volt már egy közbeszerzés, volt már egy nyertes pályázó a multicsarnok, a leendő Alba Aréna felépítésére, de a 2018. szeptember havában nyertes Market Építő Zrt. 25,75 milliárd forint nettó vállalkozói díját utóbb soknak találták a döntéshozók, így akkor nem lett a munkából semmi. Most alighanem csekélyebb vállalkozási díjról szóló ajánlatokat vár a közbeszerzést bonyolító állami szervezet.

A közbeszerzés kívánalmai szerint a multicsarnok normál befogadóképessége 6 ezer fős lesz, de időszakosan több mint 8 ezer ember befogadására is alkalmasnak kell lennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában