kivágásra ítéltettek

2021.01.14. 07:15

Veszélyessé vált néhány nyárfa Fehérváron

Korhadó, beteg fákat vágnak ki a város több pontján jövő héttől. Az öreg nyárfák helyét ifjú csemeték veszik át tavasszal.

Héjj Vivien

A belső mutatja, mennyire öreg és rossz állapotú volt egy fa

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A város honlapjának tájékoztatása szerint jövő héttől több veszélyes, idős nyárfát vágnak ki a megyeszékhelyen. Ahol csak lehet, ifjítással próbálják növelni a nyárfák élettartamát, azonban sok esetben a fák törzsének belsejében oly mértékű a korhadás, hogy a száradó, beteg fa kivágása már nem tűr halasztást.

Azokon a helyszíneken, ahol már megtörtént az idős és közterületen veszélyes fák kivágása, ott a járókelők számára is szembetűnővé válik, hogy milyen mértékű korhadás ment végbe a növények belsejében.

A belső mutatja, mennyire öreg és rossz állapotú volt egy fa
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindemellett az idős fákról gyakran nagy méretű ágak törnek le, ami azt is jelzi, elérték életük végét. A Lugosi utcában, a vasútállomás parkolójában és az Erzsébet utcában öt olyan idős nyárfa van, melyeknek veszélyesen korhadt a törzse.

A munkálatok az időjárás függvényében jövő héten kezdődnek, és január végéig tartanak, az új csemeték elültetése pedig tavasszal várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában