Az utánpótlássport is jól jár velük

2021.01.09. 07:20

Nagy iskolafelújítások kezdődtek meg délen

Európai uniós és hazai forrásból, mindösszesen 510 millió forintból újul meg a jelenleg 326 diák mindennapjait körül­ölelő Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola épülete. Pénteken történt a munkaterület átadása.

Majer Tamás

Nagy László (balról), Fazekas Gábor, Tiringer Istvánné és Varga Gábor a tervrajz bűvöletében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A projektre előzetesen 446 millió forintot nyert el az iskola fenntartója, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ, ehhez most újabb 64 millió forint állami forrás érkezett, így van meg a szükséges pénzösszeg. Ezt Szilágyiné Németh Sarolta, a tankerület igazgatója mondta.

Nagy László (balról), Fazekas Gábor, Cece polgármestere, Tiringer Istvánné, a cecei iskola igazgatója és Varga Gábor a tervrajz bűvöletében
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A munkaterület-átadón szintén jelen lévő Varga Gábor országgyűlési képviselő elmondta: az előbbi összeg 75 százaléka uniós forrás, 25 százaléka hazai. A további 64 millió forintot szintén az állam adta hozzá: a közbeszerzés legjobb ajánlatát tevő kivitelező összesen 510 millió forintos költséggel számolt.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/iskolafejlesztes-cecen-4571818/[/embed]

Nagy László, a kivitelező kft. ügyvezetője sorolta fel a felújítás főbb részleteit. Eszerint megújul az iskola teljes vízszigetelése: új rendszert épí­tenek ki, a csapadékvíz-elvezetés a munka végeztével az álmennyezet síkjában, az újonnan kialakított vízgyűjtő üstökbe történik majd. A nyílászárók 90 százalékát kicserélik, csak az aula ablakait nem.

Varga Gábor országgyűlési képviselő (balra) és Sükösd Tamás polgármester a tantestület előtt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Lesz egy 450 négyzetméteres új építés is, ebben három új tanterem vagy foglalkoztató, egy kültéri tanterem, egy tanári, illetve egy akadálymentes vécé kap helyet – mondta. Mint megtudtuk, felújítják a meglévő tornacsarnokot és az öltözőket, az emeleten pedig a nyelvi labort, az informatika-, a természettudományi és a fejlesztő tantermet, illetve a könyvtárat, a tanárit és a hozzá kapcsolódó irodákat is. Az új épületrész főbb nyitásai a telek déli, parkos területével alkotnak majd közvetlen kapcsolatot; megközelíthető lesz az udvarról és a sportcsarnokfolyosó felől is. A kivitelezés a tervek szerint ebben az évben befejeződik.

S ha már oktatási-nevelési intézmények: a munkaterület-átadón ugyancsak részt vevő Sükösd Tamás polgármester beszámolt arról, hogy folyamatosan bővítette az önkormányzat a helyi bölcsődét, tele is vannak a bölcsődei szobák a gyerekekkel, sokan vannak a várólistán is. Az országgyűlési képviselővel folytatott beszélgetésén fölvetődött egy új bölcsőde építésének eshetősége vagy a jelenlegi ingatlan további bővítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában