Szép jövő előtt áll

2021.01.04. 08:00

Szépségversenyre készül a tinédzserkorú Fejér megyei diák

A világ legszebb gyereke szeretne lenni a 11 éves vértes­acsai felmenőkkel rendelkező Csutorka Márk. Egy szerencsés véletlennek köszönhette, hogy megismerkedhetett az egykori szépségkirálynővel, Szick Petrával, aki mentorként segíti az úton.

Kecskés Zoltán

Csutorka Márk a világ legszebb gyereke akar lenni

Fotó: a család

Az általános iskolás korú fiú nem akármit vett a fejébe, nyerni szeretne a jövő évi bulgáriai világversenyen. Az odavezető út azonban nem egyszerű, hiszen a modellkedés lelkileg és fizikailag is megterheli, ráadásul az osztálytársaitól is kap olykor hideget-meleget emiatt.

Márkkal, édesanyjával és mentorával, Szick Petrával a monumentális Szeretet nevű szobornál találkoztunk Válon, ahol elmesélte lapunknak, miért is vágott bele ebbe a nem mindennapi kihívásba, és milyen lemondásokat kell hoznia álmáért nap mint nap. Mint megtudtuk, korábban már sorozatokban is kapott kisebb epizódszerepeket, most pedig a kifutón szeretne helytállni.

– Óvodáskorom óta szeretek szerepelni, közönség előtt állni. Ez vonzott leginkább ebbe a világba. Petráék több mint egy éve egy országos szépségversenyen fedeztek fel, láttak bennem valamiféle kisugárzást, felkaroltak, és lehetővé tették, hogy részt vegyek az idei Grand Sea World szépségversenyen a gyerek ka­tegóriában. Szeretnék nyerni, de már azzal is elégedett lehetek, hogy kijutottam, s számos divatcég és modellügynökség előtt mutathatom meg tehetségemet. Gitározni tanulok, lovagolok, és hetente kétszer egy edző online órát is tart nekem, hogy a lehető legjobb formában legyek.

Csutorka Márk a világ legszebb gyereke akar lenni
Fotó: a család

A siker elérésében Szick Petra korábbi gyerekmodell segíti, aki jó pár évvel ezelőtt maga is részt vett ezen a versenyen és nyert.

– Márk nagyon elszánt, és benne van az a magabiztosság, ami ebben a szakmában elengedhetetlen. Tudatosan építjük fel őt a csapatommal a versenyre: amellett hogy megtanítjuk, hogyan kell a kifutón mozognia, lelkileg is igyekszünk támogatni, hiszen tudjuk, hogy milyen feszültséggel jár egy ilyen világesemény. Sűrű a program, számos rendezvényen, bemutatón és jótékonysági eseményen vesznek majd részt a jelöltek, akiket a zsűri árgus szemmel figyel majd, hogy hogyan viselkednek a különböző szituációkban. De így visszanézve a saját történetemre, azt mondhatom, megérte, a győzelmem megalapozta a jövőmet.

Márk édesanyja elmondta, hogy férjével támogatják fiu­kat, és örülnek annak, hogy gyermekük tudja, mit akar.

– Büszkék vagyunk rá, és nekünk az a dolgunk, hogy támogassuk a céljaiban. Márk nyitott és empatikus személyiség, sokat köszönhet autista nővérének, aki több dologra, köztük türelemre is megtanította. Bár néhányan zrikálják az osztálytársai közül, de az iskola döntő többsége támogatja őt, köztük a tanárai is. Az ünnepekkor természetesen némi pihenőt és néhány bejglit azért megengedett magának Márk, de január elejétől már újult erővel folytatja a felkészülést, hogy méltóképpen képviselhesse Magyarországot a júniusi bulgáriai világversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában