Cselik atya állapota válságos

2021.01.14. 07:05

Misék vasárnaptól a régi rend szerint

Vasárnaptól ismét a megszokott rendben folynak az istentiszteletek a csókakői, a zámolyi, a sörédi és a csákberényi katolikus templomokban.

Borsányi Bea

Mórocz Tamás

Fotó: archív

A Székesfehérvári Egyházmegye vértesi kerületéhez tartozó települések katolikus templomaiban, ahol Cselik László atya szolgált január 10-én, elővigyázatosságból függesztették fel a liturgikus eseményeket, mert az atya később kórházba került. Mórocz Tamás, a kerület helyettes esperese lapunk kérdésére elmondta, Cselik atya jelenleg is kórházban fekszik, állapota válságos, ám további részleteket nem árult el.

Mórocz Tamás
Fotó: archív

– A templomokat biztonsági okokból zártuk be. Ha netán mégis fertőzés történt volna, így szerettük volna elejét venni annak, hogy az továbbterjedjen. A katolikus közösségeink számára ugyanis továbbra is személyes jelenléttel tartjuk meg az istentiszteleteket a templomainkban. Hála Istennek úgy tűnik, senki nem betegedett meg az érintett gyülekezetekben – tette hozzá Mórocz Tamás.

Cselik László 2019. augusztusa óta a zámolyi plébánián lakva vett részt a kerület lelkipásztori ellátásában, ám idős korára való tekintettel – 2018-ban lett nyugalmazott pap – csak kisegítő lelkészként. A szolgálatból való kiesését a kerületben szolgáló többi atya és a diakónus pótolni tudja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában