szükségük van lakhatásra

2021.01.23. 11:30

Katonai városrész is épülhet Fehérváron

Folyamatosan halad a déli összekötő út építése Székesfehérváron. Az új útszakasz révén olyan területek válnak könnyebben elérhetővé, amelyeket eddig nehézkesen lehetett megközelíteni.

Baráth Eszter

Ezen a területen akár egy új városrész is felépülhet

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A déli összekötő északi felén nagy kiterjedésű hasznos terület jön létre, ha az út elkészül. Az elmúlt időszakban a hatalmas szabad térrel kapcsolatban arról lehetett hallani, hogy akár több ezer katonát kiszolgáló városrész jöhet létre, ahova lakások mellett iskola és kulturális intézmények is létesülhetnek.

Hosszú időbe telik, de a jövőben felépülhet egy új városrész

Cser-Palkovics András pol­gármester kérdésünkre elmondta, a kihasználatlan terület tekintetében is nagy jelentőségű a déli összekötő, hiszen ezzel és az Új Váralja sor Mártírok útjához való kapcsolásával könnyebben megközelíthetővé válik a város ezen része. A városvezető megerősítette, elkezdték a területre irányuló városfejlesztési munkákat.

Ezen a területen akár egy új városrész is felépülhet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A folyamatokat szisztematikusan szeretnék végrehajtani. Cser-Palkovics András hangsúlyozta, ne úgy képzeljük el, hogy az utak elkészítését követően rövid időn belül benépesül a hatalmas szabad terület. A tervezést tovább bonyolítja a számos magán- és gazdasági tulajdonban lévő telek, melyek tulajdonosaival egyeztetni kell. A polgármester úgy véli, a Városfejlesztési Kft. jó stratégiát tud kidolgozni.

Akár katonák is birtokba vehetik majd az új létesítményeket
Fotó: KÁ

Az önkormányzat valóban ajánlotta ezt a lakásépítésekre alkalmas területet a honvédség számára. A polgármester kiemelte, ez nem azt jelenti, hogy csak katonák és családjaik költözhetnének ide. Az elképzelések között családi vagy társasházas építkezések, valamint bérlakások szerepelnek. Hangsúlyozta, a terület alkalmassá tehető a tervek megvalósítására, de mindez egy hosszú folyamat eredményeként születhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában