jótékonyság

2021.01.13. 07:40

Futással is segítettek – Egymillió-kétszázezer a drogterápiás otthonnak

Összegezték a drogterápiás otthonnak szervezett adománygyűjtő akció eredményét: egymillió forintnál is több gyűlt össze, ami nagy segítséget jelent.

Gajdó Ágnes

„Valójában nem a vállalás nagysága, hanem a jó ügy képviselete a lényeg”

Fotó: Drogterápiás otthon

A Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója több mint harminc éve jött létre, a miszszió motorja Erdős Eszter lelkész. Ráckeresztúron jelenleg két külön helyszínen foglalkoznak szenvedélybetegekkel, 2021-ben azonban a továbbra is fennálló koronavírus-veszély miatt a létesítmények fenntartása még több terhet jelent, az intézmények mindennapi fenntartása került veszélybe.

Mint Eszter elmondta, ezért kezdeményeztek adománygyűjtő akciót s a jótékonysági futást, amelyet a gyülekezési tilalom miatt csak szűk körben, az otthon udvarán rendeztek meg.

Gresó Lénárdtól, a drogterápiás otthon stratégiai munkatársától megtudtuk, a Magyarországon még kevésbé ismert követes adománygyűjtést választották, ami azt jelenti, hogy egy-egy jótékonysági nagykövet gyűjt az otthon javára adományokat barátaitól, ismerőseitől. Méghozzá úgy, hogy ő maga vállal valamit, tesz valamilyen felajánlást.

„Valójában nem a vállalás nagysága, hanem a jó ügy képviselete a lényeg”
Fotó: Drogterápiás otthon

– Valójában nem a vállalás nagysága, hanem a jó ügy képviselete a lényeg. Van, aki futóverseny szervezését, más a súlyfeleslege leadását vállalja, megint más azt, hogy üzeneteket továbbít a bentlakóknak – magyarázta Lénárd a gyűjtés lényegét. Erdős Eszter, az otthon vezetője például azt vállalta, hogy angyalnak öltözve lefut a vállalkozó kedvű kliensekkel együtt egy kilométert, holott nagyon régen futott már, nincs edzésben. A futást még az elmúlt év végén megtartották, ám már tíz nappal előtte megjelentek a Facebookon Eszter különféle posztjai, melyekben fölidézte a múltat, megtérését, szolgálatának lényegét, s melyekben adakozásra biztatott. „A rovott múlt máshol hátrány lehet, nálunk viszont előny, mert a sebeinkkel segítünk” – írta posztjában.

– A futás és az adománygyűjtő akció jól sikerült – összegzett Lénárd, akitől azt is megtudtuk, hogy egymillió-kétszázezer forint gyűlt össze. Ez nagy segítség a drogterápiás otthonnak, amelynek dolgozói mindenkinek szeretnének segíteni, aki hozzájuk fordul, s szeretnék megadni az esélyt a szermentes életre.

Az eseményről a Duna Televízió a Református Magazin című műsorban számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában