kérések mellett javaslatok

2021.01.19. 07:00

Kevesebb szemét, több fejlesztés – Online fogadóórát tartott Cser-Palkovics András

A parkolók számának bővítését, a középiskolák felújítását és a faültetések folytatását is fontosnak ítélték a felhasználók.

Héjj Vivien

A vasúti felüljáró kivitelezésének második üteme már javában zajlik

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Ismét a közösségi oldalon mondhatták el véleményüket a fehérvári polgárok. Egyrészt a 2021-es költségvetéssel kapcsolatban tehettek javaslatokat a lakosok arra vonatkozóan, milyen környezetvédelmi program vagy törekvés megvalósítását választanák az idei évre vonatkozóan, másrészt arról is szólhattak, milyen városi fejlesztés lenne a legfontosabb az idei évben. A kérdés adott, így a válaszok is sorra érkeztek Cser-Palkovics András közösségi oldalán.

Környezetvédelem

Előbbi kérdés kapcsán sokan javasolták a Smart Bin projektet, amit a polgármester is örömmel fogadott, így várhatóan az ultramodern szelektív kukákkal hamarosan már a város utcáin is találkozhatunk.

A faültetések folytatását és az illegális szemétlerakók megszüntetését több felhasználó is fontos teendőnek titulálta. Cser-Palkovics András megerősítette, a faültetés és az erdőtelepítés folyamatos, emellett kiemelten fontos, hogy vigyázzunk a környezetünkre. Hozzátette, ezekben a hetekben a kormány támogatásával a városgondnokság megtisztítja a várost az illegális lerakóktól.

A vasúti felüljáró kivitelezésének második üteme már javában zajlik
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Felmerült, hogy kezdeményezzen a város közösségi komposztálást. Az ötletet a városvezető is üdvözölte, a felvetést a városi főkertésznek továbbítja.

Ami a fejlesztéseket illeti, a börgöndi repülőtér felújítása is szóba került. Cser-Palkovics András megerősítette, a beruházás elindult, a kormány támogatásának köszönhetően 750 millió forintból újulhat meg a szóban forgó terület.

Vasúti felüljáró, parkolók, távfűtés, iskolai felújítások

A vasúti pályaudvar felüljárójának befejezését is nagyon várják már a közösségi oldal felhasználói. A polgármester felidézte, a munkálatok már javában zajlanak. A második ütem – ami június végén indult – 2021 őszéig tart. Ez idő alatt elkészül a több mint 70 méter hosszú fedett felüljáró, valamint a déli oldal lépcsőlejárója is.

A parkolók számának bővítése is szóba került. A városvezetés várja az erre vonatkozó konkrét ötleteket, javaslatokat, azonban fontos szempont, hogy a parkolók javára nem csökkenhet a zöld területek mértéke.

A távfűtés újragondolására, optimalizálására és hatékonyabbá tételére is számítana a lakosság. A polgármester a felvetést jogosnak ítélte, mint mondta, ez a folyamat évekkel ezelőtt elkezdődött, és továbbra is folytatódik.

A középiskolák felújítása is rendkívül fontos, ezzel a városvezető is egyetértett. Kifejtette, több intézmény is megújul. Van, ami most indul, és vannak olyanok, amelyeknél az előkészítési fázisban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában