A téli hónapokra lakhatóvá kell tenni, amit lehet

2021.01.09. 16:13

Célba ért a Pákozdról indított második segélyszállítmány Horvátországba

Január 9-én, szombaton megérkezett Horvátország földrengés sújtotta területére a Baptista Szeretetszolgálat második, a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjából indított segélyszállítmánya.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás

A segítség a „Jópásztor Alapítvány” ötmillió forintos támogatása mellett elsősorban sátrakat, áramfejlesztőket, fertőtlenítő és higiéniai szereket, tartós élelmiszert, ruhaneműt tartalmazott. A magyar segélyszervezet munkatársai szerszámokat is vittek magukkal épületek felújításához, hiszen azokat a házakat, amelyeket a helyi hatóság erre alkalmasnak ítélt – de megsérültek a földrengésben –, a téli hónapokra lakhatóvá igyekeznek tenni.

 

A most helyszínre érkezett csoport a tervek szerint egy hétig marad a térségben, folytatja az évek óta tartó együttműködést a helyi, horvát segélymunkásokkal, segédkezik a legsürgetőbb helyreállítási munkálatokban, adományokat oszt, felmérést végez és kidolgozza, megteremti a tartós segélyezés további feltételeit, részben egy helyi, petrinjai logisztikai bázis működtetésével.

Az adománygyűjtés folytatódik a Baptista Szeretetszolgálat 1355-ös segélyvonalán, a segélyszervezet honlapján található bankszámlaszám segítségével, illetve ugyanott online adományozással annak érdekében, hogy rövidesen önkéntesek csoportjával egy újabb szállítmányt indíthasson útjára az idén 25 éves, negyedszázada Velencén alapított segélyszervezet. A történtekről rövidesen helyszíni riportban is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában