Koronavírus Fejérben

2020.11.26. 15:15

Lajoskomáromi gyűjtés: segítsünk közösen a covidos betegeken!

Az adventi koszorú gyertyáit a történelmi egyházak közreműködésével, az ökumené jegyében gyújtották meg – szólt a hír egy éve. A járvány az idén azonban felülírja az ünnepi várakozás heteit.

V. Varga József

Két éve még megtarthatták a vásárt

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Nem nyitja meg kapuit a faluban az adventi udvar, szóba se került a vásár, elmaradnak a közösségi rendezvények – mondta el Pirtyák Zsolt polgármester. A település azért ünnepi díszbe öltözik, betlehemet is állítanak – de más lesz ez a december, mint amit a hagyományok által megszokhattunk.

Két éve még megtarthatták a vásárt
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap-Archív

A jótékonyság viszont nem szenved csorbát. Németh-Juhász Katalin és férje, Németh Csaba, valamint Katalin barátnője, Kappel Elvira ugyanis Fogjunk össze! jelmondattal adománygyűjtést hirdetett a Szent György kórház covidos osztálya javára. A házaspár üzletében egészen december közepéig várják a helyiek adományait (kávét, teát, csokoládét, kekszet, gyümölcsöt, nedves törlőkendőt). Az adományok első körét várhatón a jövő hét végén viszik majd Fehérvárra.

– Segítsünk együtt, hogy ők is segíthessenek! – hangsúlyozza Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában