sajtóreggeli és egy hivatalos díjátadó

2020.10.01. 15:00

Szakmák egymás között Fehérváron

„Szakmázgattak” szerda délelőtt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum berkeiben.

Szanyi-Nagy Judit

Ez egy sajtóreggelit és egy hivatalos díjátadót takar. Előbbin a Centrumhoz tartozó Széchenyi-, Hunyadi- és Bugát-iskola igazgatói vettek részt, akik október–november havi intézményi programjaikból adtak ízelítőt.

– Egy sorozat első állomása volt a mostani, a tervek szerint a következő alkalmon újabb iskolák igazgatói vesznek majd részt. Persze elképzelhető, hogy lesznek egybeesések, hiszen a meghívottak kiléte nagyban függ attól, az adott iskolában lesz-e valamilyen esemény a közeljövőben, vagy hogy ott egyéb, sokakat érintő, érdeklő beruházás zajlik-e – értesültünk Kulcsár Szilvia kancellártól. Ugyanis önmagában a szakképzésben sok változás történik ebben az időszakban, emellett pedig komoly minisztériumi támogatás is érkezett a Centrumhoz az iskolákat segítendő. Ilyen a Jákyban hamarosan elkészülő, a földmérők számára igénybe vehető digitális tanterem, vagy a most helyszínt adó Bugát új laborja.

Az eseményt követően a Szakmák mozija című, általános és középiskolásoknak szóló videoverseny első három helyezettje is átvehette jutalmát. Szépné Holczer Piroska főigazgatótól tudjuk: a megmérettetés célja, hogy a pályaválasztás előtt állók meglássák, a benne élők pedig megmutassák a szakmák szépségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában