őszi ecsetvonások

2020.10.28. 07:25

Ragyogó, vidám színekkel festették le az enyingi bölcsőde kerítését

Megszépült a városi bölcsőde utcai frontja, az egyes kerítésmezőket különböző, vidám színekre festették le önkéntes munkában az intézmény munkatársai.

V. Varga József

Az egyes kerítésmezők különböző, vidám színeket kaptak Fotó: Enying önkormányzata

Tulajdonképpen a szükség hozta, hogy elhatározták: meg­szépítik környezetüket – mondta el Tóth Judit, az Enyingi Városi Bölcsőde intézményvezetője. Még tavasszal, a „koronakarantén” ideje alatt ötleteltek: milyen közérdekű munkát végezzenek, hiszen csupán 3-4 kisgyermek felügyeletét kellett ellátniuk.

A kollektíva nekilátott a hátsó traktus fakerítésének lefestéséhez. Ezzel egyúttal a városgondnokság dolgozóit is mentesítették még egy pluszfeladat alól, akik így egyéb, megnövekedett tennivalóikkal tudtak foglalkozni.

– A bölcsődénk 35 kisgyermeket tud fogadni „békeidőben” – folytatta az intézményvezető –, de most 26 apróságot hoznak a szülők. Nem mellesleg, de ugyancsak a pandémia miatt: aki megteheti, inkább otthon tartja gyermekét a vírus második hullámában. Ahol kistestvér született, szintén adja magát az anyuka otthonléte.

Az egyes kerítésmezők különböző, vidám színeket kaptak Fotó: Enying önkormányzata

A szülőkkel való személyes kapcsolattartást semmi nem pótolja, de most új utakat keresnek a napi kommunikációra. A szigorú szabályok miatt ugyanis az aprónépet az ajtóban veszik át, illetve adják át a gondozók. Úgy tervezik: a közösségi oldalon létrehoznak egy zárt csoportot, hogy megtalálják a szülőkkel való közös platformot, a mindennapi párbeszéd lehetőségét.

– Már tavaszra is megvan a tervünk. Célul tűztük ki magunk elé, hogy legközelebb az előkertünket tesszük rendbe. Megtisztítjuk a területet, a textilfólia közé kavicsot hintünk, új növényeket, cserjéket ültetünk – mondta Tóth Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában