Példaképek, akik Krisztus szeretetével önzetlenül segítenek

2020.10.12. 16:10

Karitász-díjat adtak át az önkénteseknek Fehérváron

A Katolikus Karitász a Caritas Hungarica díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat.

V. Varga József

Burbela Gergely bicskei plébános (b), Sági Ferencné, Beck Tibor, Spányi Antal, Pál Béláné és Sinkovicsné Máté Hortenzia a szombati díjátadáson

Fotó: Simon Erika

Az egyházmegyei központok minden évben három jelöltet terjesztenek fel a díjra, azokat az önkénteseket, akik a legpéldamutatóbb módon végzik szeretetszolgálatukat. Idén a járványhelyzetre való tekintettel minden egyházmegyében külön adták át az elismerést. A székesfehérvári ünnepség szombaton délelőtt a Szent Imre-templomban hálaadó szentmisével kezdődött, majd Spányi Antal megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke adta át a díjakat a móri Beck Tibornak, a székesfehérvári Pál Bélánénak és a bicskei Sági Ferencnének.

Amint Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese elmondta: a Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica díjat, amelynek célja biztosítani a karitász önkénteseit arról, hogy az egyház értékeli a rászorulókért végzett karitatív munkájukat.

Burbela Gergely bicskei plébános (b), Sági Ferencné, Beck Tibor, Spányi Antal, Pál Béláné és Sinkovicsné Máté Hortenzia a szombati díjátadáson
Fotó: Simon Erika

Ennek jeléül külön kitüntetéssel jutalmazza azokat az önkénteseket, akik ezen a téren Krisztus szeretetének kimagasló fokát érték el. A díjjal egyúttal a híveket is buzdítják a karitatív tevékenységre Árpád-házi Szent Erzsébet példája nyomán.

Beck Tibor 15 éve tagja a móri Szent Erzsébet-karitászcsoportnak, példamutató családfőként, önzetlen, szociális lelkületű férfiként nagy segítséget nyújt a rászorulókért végzett szeretetszolgálatban. Pál Béláné Pannika 23 éve tagja a székesfehérvár-öreghegyi plébánia karitászcsoportjának, önkéntes munkájának fókuszában a beteg, idős emberek állnak, rendszeresen látogatja és beszélget a megyei Szent György kórházban lábadozókkal.

Sági Ferencné Babi néni – akit a díjátadóra Burbela Gergely (eredeti nevén Burbela Grzegorz Ludwik) bicskei plébános is elkísért – a bicskei karitászcsoport vezetőjeként a rászorulókért végzett szeretetszolgálat egyik sokoldalú megvalósítója, csoportjuk hét éve működteti az Őrangyal Klubot, amely a szeretet és a közösség erejével épít hidat az egészségesek és a fogyatékkal élők között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában