Jó érzés hálát adni a sok munka után

2020.10.05. 07:40

A szőlőhegyi kápolna ajtaja is megnyílt Isztiméren

Nem a nagy templom az egyetlen imahelye a katolikus felekezetnek. A szőlőhegyi kápolna ajtaja is megnyílt, hogy hálát adhassanak a gazdálkodók az égieknek a jó termésért.

Palocsai Jenő

Új kápolna épült a szőlőhegyen Fotó: Gömbösné Rostaházi Judit

Szent Mihály napjához kapcsolódóan ünnep volt Isztiméren, amely új ékszerdobozzal gazdagodott. Elkészült a település bejáratánál található alsó kis kápolna, amelyet Schandl Károly, Isztimér szülötte újított fel az idén. A kápolna kívül-belül újjászületett és az új, rácsos kapujának köszönhetően bármikor megtekinthető. Oravecki Attila káplán megáldotta a helyet, majd a Jézus Szíve Szőlőhegyi kis kápolnában hálaimát mondott a jó termésért és a gazdálkodó helyi lakosságért.

Új kápolna épült a szőlőhegyen Fotó: Gömbösné Rostaházi Judit

A szépen feldíszített kis kápolna e jeles délutánra megtelt, sőt kicsinek is bizonyult. A közös ima előtt, Schandl Károly beszédében elmondta, mennyire fontos számára a település, a múlt értékeinek megőrzése a jövő számára és hogy bízik abban, hogy sokan megállnak majd itt a jövőben egy-egy imára.

A hálaadó ima után a Hegykör-Borkör-Barátikör a tűzoltószertárba várta a résztvevőket szeretetvendégségre. A kora estig elhúzódó közös ünneplés meghívott vendégei voltak a felújításban részt vevő szakemberek is. A helyi gazdák által kínált finom borok és a lakosság süteményei mellett jó hangulatú beszélgetéssel zárult a nap.

Gömbösné Rostaházi Judit polgármester úgy fogalmazott: – A civilek és az önkormányzat közötti összefogás és együttműködés ékes példája volt ez a vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában