fejlesztések

2020.09.19. 07:25

Szociális és gyermekvédelmi intézményeket újítanak fel Fejér megyében

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményei 1,8 milliárd forintból újulnak meg, a felújítások az összes megyét érintik – jelentette be Bicskén Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

MTI

Fülöp Attila államtitkár és Cséplőné Gönczi Veronika igazgató beszélget a sajtótájékoztató után

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Fülöp Attila a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény bicskei telephelyénél tartott sajtótájékoztatón közölte, 120 helyszínen kezdődnek majd felújítások az államilag fenntartott szociális és gyermekvédelmi intézményekben. Jellemzően vizesblokkok, fűtésrendszerek, villamoshálózatok felújítása és a biztonságos működést szolgáló fejlesztések valósulnak meg.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a járvány időszakában az ország és a gazdaság működését úgy kell megőrizni, hogy a legrászorultabbak, a „vírusnak legkitettebbek” védelmét fenntartsák. Ezt szolgálják az intézményekben a látogatási és kijárási tilalmak, felvételi korlátozások, de legalább ennyire fontos a gondozók szabálykövető magatartása, hiszen a lezárt intézményekben élő, rájuk bízott személyeket, csak a szabályok maradéktalan betartásával tudják megóvni – mutatott rá.

Fülöp Attila államtitkár és Cséplőné Gönczi Veronika igazgató beszélget a sajtótájékoztató után
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Cséplőné Gönczi Veronika, a tíz intézményegységgel rendelkező Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója elmondta, hogy bruttó 123 millió forintot fordítanak öt telephelyük megújítására.

Közölte, hogy a Fejér megyére jutó forrásból a 175 férőhelyes, pszichiátriai betegeknek és fogyatékossággal élőknek otthoni ellátást nyújtó bicskei intézménynél megújul a telephelyhez vezető út, az épület tűzjelző rendszere és elektromos hálózata. Sárosdon a 136 fős idősotthonban kazáncsere és fűtéskorszerűsítés valósul meg, mint ahogy a 100 férőhelyes alapi otthonban is, ahol ötven időskorú és ötven fogyatékossággal élő lakik.

Polgárdi-Tekerespusztán, a fogyatékossággal élők 236 férőhelyes ápoló-gondozó otthonában két épület tetőszerkezetének helyreállítása valósul meg, míg Gánt-Bányatelepen a 257 fogyatékossággal élőt és pszichiátriai betegeket ellátó ápoló-gondozó otthonban egy 37 férőhelyes épületen tetőcserét hajtanak végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában